• Autoimmun thyreoiditis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        10éve van pajzsmirigyproblémám, mindig gyulladásban van a pajmirigyem, a diagnózisom megnevezése az Autoimmun thyreoiditis,

        Ez az érték az orvosaim szerint többszöröse a megengedettnek:

        anti-TPO AAT 2992.1  IU/ml <60

        Több orvosnál jártam már eddig azonban gyógyszert még nem kaptam erre a problémára és nem tanácsolnak semmit.

        Évente visszarendelnek, azonban még semmilyen előrelépés nem történt a problmámat illetően. Ízületi problémáim vannak, gyulladásban vannak az ízületeim, meg vannak dagadva. A pajzsmirigyem is a többszörösére van dagadva. A várnyomásom nagyon magas és ingadozó.

        Pajzsmirigy: A jobb lebeny 13, bal lebeny 9 cm3-es. A jobb lebeny kp. harmadában egy hálóval körülvett 10mm.es echodús göb, látszik, felette egy 6mm-es echoszegény göb van. A bal lebeny alsó harmadában 3 és egy 4mm es ciszta látszik. Mindkét lebeny eléri a jogulomot de retroszternális terjedés nincs.

         

        Kérném tanácsoljon valamit hogy hova forduljak ezzel a problémával.

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező!

        Kérem, írja meg a pajzsmirigyfunkciót is (FT3, FT4, TSH), biztosan volt ellenőrizve.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 10:04:57; Megválaszolva: 2010. február 16., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: