Jódbevitel

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

Másfél éves sikertelen próbálkozás után sok sok vizsgálatot elvégeztek nálunk.Hál Istennek a férjemnél minden rendben.Nálam 'csak' annyit találtak, hogy a TSHm ugyan jó, az anti TPO szintem viszont emelkedett(700).Napi fél szem Letroxot kell szednem. Az immunológián a leletemre ráírták, hogy Hashimito Thyreoditis. A kérdésem az lenne, hogy Femibion terhességi  vitamint szedek, de a orvosomtól elfelejtettem megkérdezni, hogy mivel az jódot tartalmaz, a pajzsmirigy problémám miatt nem kellene e abbahagyni a vitamin szedését. A túlzott jódbevitel nem árt e? Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy a Letrox kb. mennyi idő alatt állítja be a tpo szintet? (mert ha jól tudom ez fontos a teherbeeséshez)Válaszát előre is köszönöm:Fanni

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A Hashimoto threoiditisben a jódot nem javasolják, mert fokozhatja az autoimmun gyulladást. Van olyan vitamin is, ami nem tartalmaz jódot. A letrox nem fogja csökkenteni az aTPO-t. Ezzel a gyógyszerrel a normális hormonszintet állítják be, hogy bekövetkezzen a terhesség. Ez magasabb aTPO szintnél is megtörténik, ha a pajzsmirigy hormon szintek rendben vannak.

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. február 14., 18:48; Megválaszolva: 2010. február 14., 18:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy