• Lehet-e a problémámon segíteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/úr 2001-ben menstruációs panaszokkal, hajhullással fordultam a nőgyőgyászomhoz, aki hormonvizsgálat alapján hyperprolaktinaemiát állapított meg majd bromokriptinnel kezelt. Majd 2év után a problémám pontos felderítése céljából endokrinológushoz fordultam, II.Belgy. klinika endokrinológiájára, ahová jelenleg is kontrollra járok. A kezelőorvosom MR vizsg alapján hypophyzis adenomát állapított meg, és Norprolac tbl. szedését kezdeményezte, időszakos laborkontroll mellett. A hosszú időn át tartó kezelés során a hormonszintem fokozatosan csökkent. Majd tavaly februárjában a leleteim megfelelőnek bizonyultak, (és mivel az adenomám sem növekedett)az orvosom a gyógyszer fokozatos elhagyását javasolta. A tbl-t jelenleg sem szedem, az orvos szerint eredményeim rendben vannak. Menstruációs panaszaim rendeződtek, viszont mindkét mellemből nyomás hatására tejcsorgás észlelhető, melleim duzzadtak, érzékenyek ( ez a panasz csak a bromokriptin szedése után jelentkezett, előtte nem tapasztaltam) erről az edokrinológusom is tud.További panaszom azonban a hajhullás, de ami a legjobban aggaszt azok a szexuális problémák. Szexuális vágyam teljesem megszünt, nem kívánom a szexet, nem is érdekel. Előjáték során a mellem érzéketlenné vált, hüvelyszárazságot, közösülés során fájdalmat érzek.Ezekről az orvosom még nem tud, hozzá vagy esetleg nő győgyászhoz forduljak segítségért? Ön szerint csökkenthetőek, vagy megszüntethetőek ezek a panaszok gyógyszeresen, vagy akár más módon? Összefüggésben állnak e a betegségemmel, vagy más dolog van a hátterükben? Normális hormonszint mellett is lehet ilyen jellegű panaszom, vagy mivel régóta fennáll a betegségem, esetleg a szövődményei ezek? Kérem segítsen megoldást találnom, hová forduljak, mit csináljak egy 32 éves nő

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin témában

        Tisztelt kérdező!

        Véleményem szerint beszélje meg ezeket a gondokat az endokrinológussal és ha ő nem talál ennek hátterében hormonális okot, érdemes nőgyógyászhoz fordulnia. A panszai orvoslásához diagnózis kell.  Ilyen életkorban ennek a hátterében mindenképpen meg kell találni az okot.


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-14 18:44:12; Megválaszolva: 2010. február 14., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: