Terhesség - TSH

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

26 hetes terhes vagyok és a legutóbbi laborleletem megemelkedett TSH szintet mutatott ki. (TSH: 7, 5) A T4 és T3 rendben vannak. A terhességem előtt egyszer már mértek magasabb TSH szintet, a teherbeesésem környékén viszont normalizálódott az érték. Gyógyszert nem szedtem rá és most sem szedek. 

A kérdésem ezzel kapcsolatos: Ön szerint kéne valami lépést tenni az ügyben? A körzeti orvosom Metothyrint javasolt, ha a következő laboreredmény is emelkedett szintet mutat.

Köszönöm válaszát!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

Kedves Kérdező!

Semmiképp ne kezdje el a Methotyrint, hiszen ez a pajzsmirigy túlműködése kezelésében használt szer. A magasabb TSH és a normális szabd hormon szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre utal, ezt kifejezetten terhesség alatt hormonpótlással kezelni kell. Keressen fel endokrinológust!

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. február 12., 10:36; Megválaszolva: 2010. február 12., 10:36
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy