pajzsmirigy-terhesség

Tisztelt Doktor Úr!

Most állapították meg, hogy 4-5hetes kismama vagyok, szedem a metothirynt túlműködésre, napi felet, mert azt mondta az orvosom, hogy a terhesség 4-6 hetében kell ellenőrzést végezni, és a terhesség 12 hetéig kell gyógyszert cserélni.Viszont ma a nőgyógyászom nagyon megijesztett, mert azt mondta, hogy nem szabad szedni a metothirynt terhesség alatt. Most nem tudom mit csináljak és kire hallgassak.Köszönöm mielöbbi válaszát:Egy aggódó kismama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kismama!

Menjen el endokrinológiai szakrendelésre, ahol valószínűleg átállítják majd a gyógyszerét propycilre.

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. február 14., 18:17; Megválaszolva: 2010. február 14., 18:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy