• Pajzsmirigy alulműködés gyanúja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2009. októberében vért vettek tőlem, éves rutinvizsgálat miatt. Mivel szüleim az egyészségügyben dolgoznak, édesanyám kérte, hogy vizsgálják meg a pajzsmirigy hormonokat is, néha hevesebb szívverésre panaszkodtam, de egyéb tünetem nem volt. Októberben a TSH-m 10, 64 volt (0, 3-5, 0 mlU/ml), a T3, T4 normál értékek közötti. Következő hónapban megismételtük, ekkor ez mellé csináltak TPO és ATG vizsgálatot is. TSH 2, 58 lett, tehát normális lett. TPO 30, 5 (0, 0-40, 0 U/ml), ATG magasabb, 195, 1 (0, 0-25, 3 IU/ml). A belgyógyász mondta, hogy 1-2 hónap múlva ismételjük meg hátha mérési hiba, de mint kiderült nem, a mostani januári eredmények szerint T3, T4, TSH normális továbbra is, viszont az ATG tovább növekedett a tízszeresére a normál értéknek: 252, 9 lett.

        Csináltak ultrahang  vizsgálatot, homogén lett, nem találtak sem göböket, sem cisztát, a pajzsmirigyem mérete a felső határt súrolta, de nem lépte át.

        A kérdésem az lenne, hogy a magasabb antitestek jelentenek-e valamilyen gondot, normál T3, T4 és TSH mellett?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel, Noémi

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Amíg rendben vannak a hormonszintjei teendő nincs. Mivel a pajzsmirigy ellenes antitestek kissé magasabbak, érdemes időnként ellenőriztetnie a pm. működését, különös tekintettel korábbi eredményére. Magának az antitestnek a  jelenléte- normális pm. hormon szintek mellettt- azonban tünetet nem okoz.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 17:57:17; Megválaszolva: 2010. február 14., 17:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: