pajzsmirigy

51 éves nő vagyok. A pajzsmirigy UH leletem: A pajzsmirigy mindkét lebenye normál nagyságú, a bal lebenyben kerek, jól határolt. homogenen echoszegény " haló"-val konturozott 0.89 cm-es góc. A jobb lebenyben kevéssé intensiv, hasonló szerkezetű 1.6 cm-es góc. vélemény: Struma nodosa lobi l.u.

Sajnos szakrendelésre csak 2010 februárjára kaptam időpontot.Szeretném, ha valamit írna a leletemről.

                                                                      Köszönettel:

                                                                      Ági

Dr. Csuth Ágnes válasza pajzsmirgy témában

Kedves Ági!

A pajzsmirigyében talált göböket minden bizonnyal tovább fogják vizsgálni. A vizsgálatok között izotópvizsgálatra illetve citológiai mintavételre számíthat a hormonmeghatározások mellett. A citológiai mintavétel során a pajzsmirigyből egy tűszúrással néhány sejtet kivesznek, és ezt vizsgálják. Ebből meghatározható, hogy van-e roszindulatú sejt ezekben a göbökben. Ez nem gyakori, de csak a vizsgálat tud erre megnyugtató választ adni.

Kérdés: 2009. december 18., 16:37; Megválaszolva: 2009. december 18., 16:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hypothyreosis - terhesség
  Tisztelt Doktornő! 31 hetes kismama vagyok. Hashimoto thyreoditis miatt pajzsmirigy pótlásban részesülök. Az endocrinológus doktornőm...
pajzsmirigy alulműködés vs. sport...
Tisztelt Doktornő! 22éves vagyok. Sportoló. Gyermekkoromban (12évesen) diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy alulműködést. 18 évesen gyógyszert...
pajzsmirigy
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! 2006 decemberében egy vérvételnél kiderült, hogy pajzsmirigy problémám van. TSH eredményem 5, 22, AntiTPO 369...
Pajzsmirigy
Tisztelt Dr Nő! Pajzsmirigy problémmmal kapcsolatban fordulok önhöz. 41 éves nő vagyok.2évvel ezelőtti CT vizsgálat eredményemnél kimutattak...
pajzsmirigy
Tisztelt Doktor/ Nő! Háziorvosom elküldött általános vérvizsgálatra, mert már régen voltam. Vérképem, eredményeim jók voltak, egyedül a...