Prolaktin

Szép napot mindenkinek!

Talán másnak egyszerű hétköznapi kérdés lenne, de nekem ez nagyon fontos!

Elindultam  anőgyógyászhoz és a belklinikán kötöttem ki az Endroklinológusnál akiről eddig még azt sem tudtam mivel foglalkozik!

Azóta okosodtam (Sajnos? )

Az én problémám azaz lehet, hogy 100 emberré egyszerre!

Prolaktin 5x a referencia tartományhoz képest a szervezetemben!

Most elküldtek sella-Mr-re, ami szerintem ebben a helyzetben normális lehet!

De nem nekem! Azóta átnéztem minden ilyen weboldalt ami ezzel foglalkozik és hát nem nyugodtam meg!

Mire lehet számítani ilyenkor? Mi az ami jön? MIt kellene tennem vagy mit nem?

Mi okozhatja  a dganaton és a tumoron kívül ezt a magas szintet? ,

Én azzal indultam el a nőgyógyászhoz, hogy 1 éve nem menstruálok csak amikor fogamzásgátlót szedtem és akkor is csak 3 hónapig! azóta semmi, de pattanásaim jelentek meg!

32 éves vagyok.

'1796 mlU/ l az értékem ref: 196-435 ig

Várom válaszukat!

További szép napot mindenkinek!

Dr. Plósz János válasza prolaktin témában

Kedves kérdező!

A prolactin szint emelkedését okozhtja prolactint termelő adenoma az agyalapi mirigyben. Ennek eldöntésére a legjobb az MRI vizsgálat. Általában gyógyszrrel kezelhető, ritkábban kerül műtétre sor. Emelkedett prolactin szintet okozhat a stressz, a mellbimbó dörzsölése és más endokrin probléma kísérője is lehet, de ekkor általában nem ilyen magasak az értékek. Jó helyen van,   betegségét az endokrinológus diagnosztizálni és kezelni is fogja.

Kérdés: 2009. december 01., 19:04; Megválaszolva: 2009. december 01., 19:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tejszerű csepp a mellbimbón
Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, sosem voltam terhes, 1-1, 5 hónapja viszont azt vettem észre, hogy ha napi párszor megnyomom a mellbimbóm...
prolaktin hormon
Tisztelt Dr.Nő/Úr A kérdésem az lenne hogy 1162-es prolaktin értékre javasolnak gyógyszer szedést vagy nem? (bromociptin) 8 éve rendszeresen...
Endometriózis és hipofízis adenóma...
Kedves doktornő/úr! Kezdetektől rendszertelen mensesem, erős görcsökkel, hányással, hasmenéssel, migrénnel.Nőgyógyász 16 évesen...
Magas prolaktin szint - táplálkozás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy egészségesen élő, fiatal nő vagyok, akinél 1, 5 hónappal ezelőtt a nőgyógyász által kért hormonvizsgálat...
Magas Prolaktin színt férfiaknál?
Tisztelt Doktor nő/úr! Vérvétel során megállapították, hogy a Prolaktin szintem magasabb mint a normális. (637 mIU/L) A vérvétel stresszes volt...