Prolactin

Tisztelt Doktornő/Úr! Több problémám is van, de most a refluxomra kaptam motiliumot amit kb. két hónapig szedtem. Eközben használok progeszteron gélt az adenomyosisomra és a prolactinszintem húszszorosa lett és az utóbbi két menstruációm 20 és 15 napra jött meg. Lehetséges, hogy csak a motilium mellékhatása ez? Amig a motiliumot nem szedtem a menstruációm már egészen jó volt, nem is kellett fájdalomcsillapitót bevennem. Mennyi idő kell, hogy újra visszaálljon a prolactin szint és a menstruációm, miután abbahagytam a motiliumszedést. Köszönettel Beatrix

Dr. Deli Tamás válasza prolaktin témában

Kedves Beatrix!

Valóban előfordulhat, hogy a gyógyszer okozza az emelkedett prolaktin szintet, ami persze a vérzést megzavarja. A gyógyszer 1-2 nap alatt kiülül a szervezetből, de azt sajnos nem tudom, hogy a prolaktin szint mennyi idő után rendeződik, érdemes lenne ezt kezelőorvosától (belgyógyász, aki a gyógyszert felírta) megkérdezni, hátha már van ebben tapasztalata. Amikor rendeződik a prolaktin szintje, remélhetőleg a ciklus is rendeződik ismét.

 

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. november 27., 10:34; Megválaszolva: 2009. november 27., 10:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tejszerű csepp a mellbimbón
Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, sosem voltam terhes, 1-1, 5 hónapja viszont azt vettem észre, hogy ha napi párszor megnyomom a mellbimbóm...
prolaktin hormon
Tisztelt Dr.Nő/Úr A kérdésem az lenne hogy 1162-es prolaktin értékre javasolnak gyógyszer szedést vagy nem? (bromociptin) 8 éve rendszeresen...
Endometriózis és hipofízis adenóma...
Kedves doktornő/úr! Kezdetektől rendszertelen mensesem, erős görcsökkel, hányással, hasmenéssel, migrénnel.Nőgyógyász 16 évesen...
Magas prolaktin szint - táplálkozás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy egészségesen élő, fiatal nő vagyok, akinél 1, 5 hónappal ezelőtt a nőgyógyász által kért hormonvizsgálat...
Magas Prolaktin színt férfiaknál?
Tisztelt Doktor nő/úr! Vérvétel során megállapították, hogy a Prolaktin szintem magasabb mint a normális. (637 mIU/L) A vérvétel stresszes volt...