Kortizol hormon

Szeretnék tanácsot kérni mert nem rég voltam hormon szint vizsgálaton.kb 5 hónapja. Akkor a kortizol hormono  1200 as volt.utána volt egy labor ismétlés.1100 as volt a kortizol hormonom.Ezek után csináltak egy hasi ultrahangot ami jó lett. Azt javasolta az ultrahangos doktor hogy csináljunk hasi cétét de a körzeti orvos azt mondta várjunk  még egy pár hónapot mivel az endokrinológus azt tanácsolta hagyjam abba a fogamzásgátlót.Ez volt augsztus végén most nem sokára letelik a 3 hónap és ismétlik a laboromat hogy változott e.Ha nem küldenek cétére, és vissza az endodrinolgiára tanácsért.hajullásom is volt, nagymértékű de most az csillapodni látszik, meg nem rég vettem észre hogy vékonyodott a felkarom meg a combomba ilyen mélyedések alakultak ki.Lehet köze a hormonhoz ennek is? Mit tanácsol milyen orvoshoz forduljak ezekkel a proplémákkal?

Dr. Csuth Ágnes válasza kortizol témában

Kedves kérdező!

Milyen mértékegységben adták meg a kortizol szintjét, és mennyi a laborban a referencia tartomány? Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. november 09., 16:35; Megválaszolva: 2009. november 09., 16:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Erőtlenség, alacsony tesztoszteron...
Tisztelt szakorvos! Immáron 2 éve fennálló eddig még nem diagnosztizált betegségem miatt erőnlétem jelentősen megromlott, csak rövid távon...
Kortizol overnight teszt
Tisztelt doktornő! Voltam egy kortizol overnight teszten és az eredmény 27 nmol/l lett. Referencia értéknek a 171-536 nmol/l tartományt adták meg...
Alacsony kortizol szint
Tisztelt Doktor úr/nő! Én egy 22 éves fiatal lány vagyok és évek óta orvoshoz járok, rossz vérkép miatt valamint állandó vashiány (6) miatt....
Magas kortizol
Nemrég kiderült, hogy a kortizol szintem jelentősen magas (azt hiszem 77) , hasi UH szerint pedig majdnem kétszer akkora az egyik mellékvesém, mint a...
kortizol vs. terhesség
Tisztelt Doktor Úr / Nő! PCOs problémaval küzdök, amire Metformint szedek, 3 hónapja. Úgy látom hat a gyógyszer, mert már van magamtól is...