Baba projekt

Tisztelt Doktor Úr!

 

A következő a problémám. A férjemmel 1 év próbálkozunk a baba projekttel. Mivel sikertelenül jártunk eddig elmentem különböző kivizsgálásokra. Az orvos hüvelyultrahanggal megvizsgált, pco-t állapított meg. Hormonvizsgálat is készült, ahol a prolactinom, DHEA-szulfát, totál tesztoszteron eredményeim voltak magasak. PRL 41, 7 (4-15, 2) ng/ml

                                         DHEA-szulfát 406 (99-340) ug/dl

                                         totál teszt. 148, 8 (6-82) ng/dl

A TSH meg alacsony volt: 0, 02 (0, 27-4, 2) uLU/ml

Ezt követően felírták a Bromocriptint, amit azóta (3 hónapja) szedek. Voltam terheléses cukorvizsgálaton, annak jó lett az eredménye. 2 nap múlva megyek koponya MRI-re hipofízis adenóma gyanúja miatt, és november közepére kaptam előjegyzést a pajzsmirigyem miatt endokrinológushoz. Megjegyzem a T3 és T4 a referenciatartományban voltak.

Most készült kontroll labor, ahol az alábbiak szerepelnek.

A TSH-m 1.61 (0, 27-4, 2) , tehát gondolom ez már jó?

A tesztoszteron és a  DHEA-szulfát az előzőhöz képest valamelyest csökkent.

Ami meglepő számomra, hogy a prl 1, 1 (4, 2-15, 2) , tehát eddig magas volt, most meg alacsony lett.

Önnek mi a véleménye?

A gyógyszernek nagy a dózisa, vagy nem is ezzel van a probléma?

Szedjem továbbra is vagy nem ez az alapvető gond?

A tesztoszteron mitől lehet magas? Ez a pco következménye, vagy pont fordítva?

Érdemes MRI-re menni így is?

A pajzsmirigyemmel lehet valami gond, vagy esetleg a mellékvesével?

Milyen irányban induljak, kérem segítsen!

Előre is köszönöm segítségét és esetleges válaszát

Ágnes

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza meddőség témában

Kedves Ágnes!

A legjobb, amit tehet, ha a leleteket megmutatja majd az endokrinológusnak is. Az jó, ha készül majd MR is, ez azt mutatja, hogy alapos kivizsgáláson megy át. Az eredmények egyértelműen javultak, nem kell izgulnia. Az endokrin rendszer elég bonyolult, és a különböző hormonok szintjei egymástól függően, és egymástól függeltenül is változhatnak.

A Bromokriptin miatt csökkent a proktin szintje, és majd az orvossal megbeszélik, hogyan csökkentik a mennyiségét.

A PCO-ról tudni kell, hogy többféle szinten jelenhet meg, van, akinek csak PCO-jellegű elváltozása van, mégis kezelést igényel, ha terhes szeretne lenni, és van, akinek teljesen típusosak a tünetei, mégis teherbe esik. A tesztoszteron szint emelkedése nem a PCO kiindulópontja, és nem is a "következménye", hanem velejáró tünet. Ahogy haladnak szépen sorban, fogják látni, hogyan alakulnak a hormonszintek, és milyen kezelésre lesz szükség ahhoz, hogy terhes legyen. Sok sikert!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. november 05., 21:30; Megválaszolva: 2009. november 05., 21:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
babavállalás
Kedves Szakértő! Párommal babát tervezünk. Ismerősöm ajánlotta, hogy a ciklus 5. és 21. napján vetessek le értékeket. Szeretném megkérdezni...
TSH és meddőség összefüggése
Tisztelt Webbeteg! 2006-os laboredményeim: TSH: 0, 478 miU/l, T3: 6, 34 pmol/l, T4: 18, 5 pmol/l. Majd tavaly készült pajzsmirigy uh; dg.: diffus...
Inzulinrezisztencia eredmények
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen értékekkel bele merjek e vágni a lombikprogramba, vagy folytassam tovább a diétát, sportolást esetleg gyógyszeres...
PCO- Inzulinrezistencia, teherbe esés
Tisztelt Doktor Úr! 2éve próbálkozunk a férjemmel hogy babánk legyen. Voltam endokrinológusnál. Az utolsó laborom alapján a 20.napi vérvételem a...
TSH túltengés
T.doktornő eredményeim értéke: hormonok: follikulu stimulálo hormon 8, 9.lutelizáló hormon: 4, 3.prolaktin: 16, 05 totál tesztosztrom 0...