• Endokrinológiai kérdéseim lennének

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Válaszadó!

        Prolactin = 10.5 ng/ml

        FSH = 6.08 IU/I

        LH = 11.22 IU/I

        Ösztradiol = 110.2 pmol/l

        HTSH = 3.61 mU/l

        Progeszteron = 0.54 nmol/l

        Tesztoszteron = 1.57 nmol/l

        T4 Free (szabad) = 14.32 pmol/l

        Cortizol = 785 nmol/l

        T3 Free /szabad = 4.50 pmol/l

        A két menstruációs ciklus között félidőben készült a vizsgálat.

        Az első ciklusom kb. 15 éves korom hajnalán jelentkezet.4-5 hónapos kimaradásokkal. Az utóbbi időben egyre többet van meg, az utolsó 4 hónapban mindig meg volt. A testsúlyommal azóta küzdök amióta megszülettem, de hála istennek egy egészséges életmóddal kordában tarthatom a kilókat. A különös az, hogy ilyen életmód mellett kifejezetten soványnak kellene lennem, de én azért nem vagyok az:(

        A pattanásos bőr annyiban érint, hogy az utóbbi időben több problémám volt a bőrömmel, de azt azért érdemes tudni, hogy krémet váltottam és talán nem volt a legjobb választás. Amióta nem használom nagyon szépen javul. A túlzott szőrnövekedés sem jellemző rám(arcomon egyántalán nincs), de a láb, hónalj, nemiszerv tájékán erősebbnek érzem a kelleténél.

        Nőgyógyászati vizsgálat csak ultrahanggal történt, és az orvosnak úgy tűnt hogy két méhem van.Kb. egy éve szedtem Norcolutot(1 levél), de nem igazán változott semmi. Azóta semmit sem kaptam.

        A vizelet, a koponya röntgen, a hasi, pajzsmirigy, nyaki lágyrészek, nyálmirigy és kismedence transabdominális UH negatív lett.

        Remélem ez segíti az elemzést és nagyon köszönöm a válaszát! Minden Jót!

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinológia, kétszarvú méh témában

        Kedves Hölgyem!

        És most hány éves? Elég fontos lenne tudni, hogy mióta vannak probémák.

        Amit én mindenképpen javasolnék, hogy járjanak alaposan utánna a két méh kérdésnek. Egy ilyen fejlődési rendellenességet nagyon fontos lenne tisztázni, és a felmerülő lehetőségeket részletesen át kellene beszélniük. Ha szükséges, akkor egy magasabb szintű intézménybe menjen el, pl. egyetemi klinikára a nőgyógyászatra e miatt. Fontos lenne emellett az endokrinológiai eredményeket is a referenciaértékekkel együtt az összképpel ellenőrizni, de emellett más vizsgálatokra is szükség lenne, ennyiből még nem lehet mindent látni. Nem tudom, hogy túlsúlyos-e, vagy sem, és azt sem tudom, pontosan milyen életmódot él. Emiatt is fontos lenne egy belgyógyász-endokrinológussal beszélnie, hogy lássák, hol a hiba. 1 hormonleletből pedig nem lehet véleményt mondani a nőgyógyászati ciklus homronális működésére, ezt sokkal alaposabban kell vizsgálni, és a ciklus 3. és 21. napján is szükséges vérvétel, illetve a peteérést is ellenőrzini kell. egy levél Norcolut nem hoz alapvető változást, persze időnként szükség lehet rá, de Önmagában nem megoldás.

        Tehát alaposabb vizsgálatokat javasolnék mindenképpen.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-30 15:28:14; Megválaszolva: 2010. január 30., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: