Agyalapi mirigy

Tisztelt Dr. Nő!

A spermáim életképtelenek, ezért felirták a Clostilbegyt nevű gyogyszert.Viszont a gyogyszer tájékoztatója azt irja, hogy nem szedhető, ha az agyalapi mirigy müködése elégtelen.Ezért kérdeztem, hogy az FSH értéke (0, 1) az agyalapi mirigyre vonatkozik-e?

KÖSZÖNETTEL!

 

WEBBeteg Szakértő válasza fsh témában

Kedves Kérdező! Az FSH az egyik, de nem az egyetlen agyalapi mirigy hormon, így önmagában nem értékelhető. Biztos vagyok benne, hogy az andrológus kollega ezek ismeretében javasolta a Clostilbegytet. Az Ön esetében a kezelés egyik lehetséges, következő lépcsőfokát az FSH hormon pótlása jelentheti, ami igencsak költséges, így előtte mindeképp érdemes "próbát tenni" a jóval olcsóbb Clostilbegyttel.

 

 Üdvözlettel: Dr. Csanádi Gábor, urológus-andrológus szakorvos

Kérdés: 2009. november 05., 08:10 ;Megválaszolva: 2009. november 05., 08:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
teherbeesés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az Fsh-szintet lehet csökkenteni? Ha az Amh 38 évesen 1.1, akkor is baj, ha a 3. napi Fsh 18? Köszönettel: Dina
FSH érték magas
Tisztelt Orvos! Érdeklődni szeretnék, hogy az FSH értéket megemelheti-e a magas TSH (9) . Egy hormonvizsgálat alkalmával derült ki, hogy nagyon...
Gyógyszer abbahagyásának...
Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben valaki sokáig nagy dózisú szteroidot szed, majd azt hirtelen abbahagyja, milyen tünetei, illetve...
Szédülés, gyomorpanaszok
Tisztelt Doktor Nő! A problémám eléggé összetett. Több hónapja szédülés, nyaki fájdalom étvágytalanság, időnként éjszakai izzadás...
T4 helyett kombinált T3/T4 terápia...
Tisztelt Doktornő! Feleségem (42) pajzsmirigyét 15 éve eltávolították, azóta Eutyrox-ot szed, TSH szintje kontrollált. A kezelés dacára...