hipofizís adenoma

Tisztelt Doktor úr/nő!

Úgy gondolom, hogy jobb lesz ha ismét leírom és elküldöm Önöknek kérdésemet, ill. problémámat, mert nem találom továbbra sem a szeptember 22-én 9 órakor elküldött levelemet. Természetesen a választ sem kaptam meg konkrétan erre a levelemre.

Tehát: A fiam 37 éves, 20 évvel ezelőtt indokolatlan súlygyarapodása miatt kerestük fel az orvost, aki sok-sok kivizsgálás után cusing sindrómát állapított meg, majd egy másik orvos agyalapimirigy daganatot diagnosztizált az MR vizsgálat alapján. Akkor még csak mogyorónyi nagyságú volt és azt mondták, ha nem fog nőni, akkor különösebb teendő nincs, figyeljen oda az evésre. Egy ideig nem okozott komolyabb problémát a daganat, sőt volt időszak, mikor 40 kg-ot le is fogyott a fiam. Aztán az orvosok szerint egyszer csak beindult a növekedés, mert gyors hízás következett, jelenleg 190 kg-ot nyom fiam súlya. Az egyik szemére már rosszul lát, igen magas a vérnyomása, iszonyú fejgörcsöktől szenved.

Ismét orvostól-orvosig jártunk, megállapították, hogy nem cusing szindrómában szenved, hanem hipofizís adenomája van, amit meg kéne műteni, de nem fér be az MR gépbe. Kaposvárra is leküldték, hogy majd ott tudnak képet csinálni, de hiába diktáltuk be a méreteit előzetesen telefonon, ennek ellenére adtak egy időpontot, fiam leutazott, majd a megadott időponton túl még várakoztatták 3 órát, aztán kijött a doki és ránézve fiamra közölte, hogy márpedig ebbe a gépbe sem fog beférni. Így aztán vissza kellett utazni - sok idő és pénz - eredménytelenül.

Eljutottunk odáig, hogy sikerült egy nyitott MR gépbe bejutnia, el is készült a CD, de ez mégsem jó az orvosnak, mert neki a zárt MR felvétel kell. Írt ki valamilyen gyógyszert, ami a növekedési hormon termelését hivatott csökkenteni, de ettől a fiam egész nap a WC-csésze előtt térdelt és hányt. Mikor visszamentünk az orvoshoz ezzel a problémával, akkor nagyon kelletlenül viselkedett velünk szemben. Azt szerettük volna megtudni, hogy egyáltalán a gyógyszeres kezeléstől lesz-e eredmény és mennyi idő, lehet-e családja majd, reménykedhetünk pozítiv változásban. Doktor úr a számítógépe előtt ült és ránk sem nézett, válasz helyett a vállás vonogatta és látszólag egyáltalán nem érdekelte a probléma. Miután 10ezer forintot letettünk az asztalára, azonnal el is tette és felénk fordulva készségesebb lett.

Adott egy mások gyógyszert - persze semmit nem használ - és mondta fiamnak, hogy próbáljon meg fogyókurázni, ha lefogy legalább 40 kg-ot, akkor sikerülhet egy MR felvétel és akkor talán műtétről is lehet beszélni.

Egy orvos azt is mondta, hogy nem fogja megérni a 40. életévét, mert ugyan ez a daganat jóindulatú, de közben minden más szerve felmondja a szolgálatot, vagy agyvérzés, vagy szívinfarktus fogja elvinni. Egy anyának ilyet hallani borzasztó és a fiamtól sem hallok mást, csak azt, hogy szeretne inkább minél előbb meghalni, mert ez az élet ami neki jutott nem jó semmire.

Egyébként sokat olvastam a cusing szindrómáról is, annak összes tüneteivel rendelkezik a fiam. Nem tudom melyik a gyógyíthatóbb, de a 21. században ne tudjon az orvostudomány segíteni ezekben a betegségekben nem hiszem el. Csak arra tudok gondolni, hogy ha tömném az orvosok zsebét pénzzel, akkor biztos meggyógyítanák és nem hagynák, hogy ennyit szenvedjen. De nem tudom, mert önkormányzati fizetésből képtelen vagyok dobálni a pénzt, pláne, hogy van még egy tanuló gyermekem és egyedül vagyok pénzkereső.

A hálapénz fogalmát úgy ismerem, hogy ha meggyógyítanak, akkor hálából adok egy pénzes borítékot az orvosomnak, aki megmentette az életemet. 

Kérem Önöket, hogy adjanak választ, tanácsot, hová lehetne menni ezzel a problémával, tényleg nincs lehetőség egy MR vizsgálatra fiam esetében? Miért nem jó a nyitott MR felvétel? Szeretnénk eljutni Dr. Czirják professzor úrhoz, mert olvastam róla, hogy ő végez ilyen műtéteket orron keresztül.

Bízom benne, hogy nem fog eltűnni ez a levelem és a választ is meg fogom kapni mielőbb.

Önökbe bízva, reménykedve tisztelettel és köszönettel: BZs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hipofízis adenoma témában

Kedves B.ZS!

A Euromedic üzemelteti hazánkban az összes MR készüléket, itt érdeklődjenek a lehetőségekről:

Euromedic Diagnostics Szeged Egészségügyi Szolgáltató Kft. 

Cím:   1051 Budapest 5. kerület  Dorottya u. 1.   Térkép 

Telefon:   (1) 312 88 70 

Fax:   (1) 312 88 36 

Remélhetőleg találnak olyan MR készüléket, melybe a fia belefér, és haladni fog a kivizsgálás. Emellett a fogyás miatt, illetve a felmerült Cushing szindróma miatt keressenek fel endokrinológust.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. szeptember 30., 11:30; Megválaszolva: 2009. szeptember 30., 11:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrin betegség!
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr. Olyan problémával fordulok önhöz, hogy menstruációs kimaradás miatt voltam nőgyógyászaton, és ott csináltak...
Hipofízis adenóma
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Kérdésem a hipofízis adenómához, tüneteihez, illetve a kezeléséhez kapcsolódna. Utánanéztem a dolognak, egy-két...
hipofizis adenoma
Tisztelt Doktornő/Úr! 2002-ben hipofizis adenomát (magas növekedési hormon szint, 13 mm-es daganat) távolitottak el. 2007-ben bal oldali...
Hipofízis adenóma
Tisztelt, doktor úr/nő! 18 éves gimnazista vagyok.nemrégiben hipofízsi adenómát diagnosztizáltak nálam.átmérője 1, 1 cm.nyomja a...
Hipofizís adenoma
Továbbra is nagyon várom Tisztelt Doktor úr/nő válaszát problémámra, melyet szeptember 22-én 9 h-kor írtam meg a fenti betegséggel...