Mi az, ami már túl sok?

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

Valószínűsíthetően pszichés alapon minden nap kb 7-8, 'rosszabb' napjaimon akár 10 liter vizet iszom. Pszichoterápiás kezelés alatt álltam/állok, Borderline személyiségzavarral és bipoláris affektív zavarral. Bár a hajam dús, és gyorsan nő újra, bármikor képes vagyok egy fésülködéssel, vagy egy szimpla 'túrással' egy csomó hajat eltávolítani, sokkal többet, mint amennyi a normális kategóriába sorolható. Más jelentős testi betegségem nincsen.

Ön szerint van értelme annak, hogy endokrinológus szakemberhez forduljak, és kérjem az ADH szintem vizsgálatát?

Köszönettel:

egy kényszerivó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza polydipsia témában

Tisztelt kérdező!

Javasolnám az ön esetében az endokrinológiai kivizsgálást. Egyrészt pajzsmirigy betegség kizárását hajhullása és pszichés tünetei miatt. ADH elválasztási zavar vizsgálatát szomjazási próbával szoktuk vizsgálni, amennyiben az előzetes vizsgálatok felvetik a diabetes insipidus gyanúját.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. szeptember 26., 09:29; Megválaszolva: 2009. szeptember 26., 09:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Vérkép eredmény
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Frissen lettem 23 éves, sajnos nem sportolok, (mindössze napi körülbelül fél óra séta.) testmagasságom 177 cm...
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...