• Alacsonynövés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lányom hamarosan betölti a 15. életévét, 150 cm a magassága. Folyamatosan nőtt az elmúlt évek folyamán,ezért úgy gondoltam, hogy alacsony termete nem kóros.Férjem 164, és pedig 163. cm magasak vagyunk.Mivel 15 éves,úgy gondoltam, hogy mielőtt befejezi a növekedést,kérek beutalót szakorvoshoz, hogy nincs-e valamilyen hormonális problémája. Endokrinológushoz utaltak minket, ahol közölték, ha lenne is növekedési hormon hiánya, már nem tudnak nekünk segíteni, mivel a kezelést a menstruáció jelentkezése előtt kellett volna megkezdeni. Kérdésem, van-e lehetőségünk továbblépni, vagy el kell fogadni, hogy nem valószínű, hogy ennél magasabb lesz a gyermek. Köszönettel várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsonynövés témában

        Tisztelt szülő!
         
        Sajnos egyet kell értenem a kapott válasszal. A lányok növekedése hamarabb befejeződik, mint a fiúké. Általánosságban a menses jelentkezése után spontán, átlagosan kb. 5 cm növekedés várható. A növekedési zónák bezárulása után már nincs lehetőség a testmagasság növelésére.

        Tisztelettel: Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-26 16:31:03; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés