Segítség kérés

Tisztelt Endokrinológus! A segítségét szeretném kérni.Gyermekemet 1997 óta kezelik multiplex hypophysis elégtelenség miattt, és azóta részesül hGH és thyroxin szubsztitúcióban. Vonttatott serdülése miatt 2007 márciusában GnRH és Metopyron próbát végeztek, melynek eredményei a hypophysis gonadotrop és ACTH szekréciós kapacitásának elégtelelnségét igazolták. PROP-1 mutáció irányában inditott DNS vizsgálata folyamatban van.Januári ODM vizsgálat során a gerinc ásványianyagtartalma jelentős mértékben csökkent, az előző évihez képest is romlás észlelhető. Magassága alapján csökkentették a GH adagot, már csak anyagcserehormonként alkalmazzák. Az alacsony ACTH rezerv alapján elkezdték a Cortisol pótlását is, reggel kell szednie 10 mg-ot, délután 5 mg Cortefet. Lázas betegség esetén 3x10 mg Cortef adását javasolták. Most 1/2 amp. inj. Testoviron adása szükséges. L-Thyroxinból napi 100 mg-ot szed. Érdekléődni szeretnék, hogy van-e más kezelési módszerre lehetőség illetve mi az Ön/Önök véleménye. Továbbá szeretném tudni, hogy tud-e majd normális életet élni. Pl.: tud-e normális sexuális életet élni, milyen betegségek illetve szövödmények várhatóak.Szeretném tudni, mert ez esetleges nehézségekre szeretném Önmagam és a gyarmekemet is felkészíteni. Minden vizsgálat, kezelés érdekelne, amivel maguk szerint segíteni lehetne gyermekem állapotán. Segítségüket előre is köszönöm! Mély tisztelettel: Náday Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hormonkezelés témában

Kedves Anyuka!

A leírtak alapján gyermeke igen gondosan ki van vizsgálva és a mai lehetőségek szerint a legjobban kezelik. Amennyiben a hormonpótlást egész életen keresztül kapja -pontosan követve az orvos utasításait-, teljes életet élhet.

Tisztelettel: Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

Kérdés: 2008. május 26., 16:29; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:21
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tesztoszteronszint
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktor! Terheléses cukor vizsgálaton voltam. Panaszaim éhségérzet, hízás, fáradékonyság... Régebben inzulinrezisztenciám volt melyre...
Rákos elváltozásra utaló göb?
Tisztelt doktor úr/nő! Szeretném megkérni leletem véleményezésére. Pajzsmirigy ultrahangom eredménye: A jobb pm.lebeny 17x18x53 mm, a bal 12x13x36...
Pajzsmirigy zavar
Kedves Doktor nő/úr! 3 hónapja volt egy vetélésem 9 hetesen. A kórházban azt mondta a doktor nő hogy pajzsmirigy alulműködésem van és hogy menjek...
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...