Cushing szindróma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

24 éves nő vagyok. Következők a promlémáim:

Pattanásos, kipersegős, száraz bőr. Fokozott izzadékonyság, erős szőrzet az arcon, állon, mellkason, hason, lábakon. Túlsúly. Erősen korpás fejbőr (nagy pikkelyekben hámlik a fejbőröm) . Gyakori fejfájás. Néha ízületi fájdalmak (főleg a kézujjakon) .  2évig szedtem fogamzásgátlót, idén februárban hagytam abba, mert 12 kg-ot híztam és magas lett a vérnyomásom. 4 hónapja gyógyszert szedek a vérnyomásomra. Fogynom nem sikerült február óta és a pattanásaim is nagyon visszajöttek.

Elmentem a bőrgyógyászhoz, aki azt mondta ezeknek hormonális okai vannak. Elküldött koponyaröntgenre, melynek eredménye negatív. És elküldött vérvételre is. Azt mondta a legutobbi menstruációm időpontját is írassam rá. (A mensturációm rendszeres, szinte napra pontosan jött meg mindig.)    Laboreredményeim:

Mintavétel ideje: 2009. 07. 07.

 

Olvastam a Cushing szindrómáról. Lehet erről szó az én esetemben? Melyik érték tér el a normál tartománytól? Ha van olyan, ami nem jó,  mi a következő lépés? Milyen kezelésre számíthatok?

Várom mielőbbi válaszát, melyet előre is köszönök!

Tisztelettel:  Lindus66

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Cushing témában

Kedves kérdező!

 

Tesztoszteron szintje magas, ez férfi nemi homon. Nőkben is képződik valamennyi, de az ön esetében több a kelleténél. E miatt vannak pattanásos bőrtpanaszai, zsíros bőre és a szőrösödése. Leggyakrabban nőkben ezt a petefészek rossz működése okozza, amit a túlsúly vált ki. A fogyás lenne a leghatásosabb és legtermészetesebb gyógymód. Mindenesetre érdemes lenne felkeresnie endokrinológiai szakrendelést, ahol esetleges egyéb hormonális zavarokat is ki tudnának zárni. Az LH és FSH értéket is jobb volna a ciklus 3.-5. napja között megmérni. A Cushing kór nagyon ritka betegség, ehhez kortizol hormon vizsgálatot kell végezni. Önnél ilyen nem volt.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. augusztus 03., 11:15; Megválaszolva: 2009. augusztus 03., 11:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cushing szindroma és kronikus reuma
Tisztelt Doktornő Cushing szindromában szenvedek gyerekkorom óta és nemrég kronikus reumát diagnosztizáltak nálam aminek a kezelésére napi 10 mg...
Cushing szindróma?
Tisztelt Webbeteg! Crohn betegséget diagnosztizáltak nálam egy éve, de tüneteim már 16 éves korom óta voltak. Mostanában rosszabbodott a...
Van-e hatásos gyógyszer?
Cushing kórt állapítottak meg nálam. Menstruációm rendszertelen, törzsi elhízásom és férfias szőrösödésem van.Nőgyógyászom diana35-öt írt...
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....
Visszatérő IR?