Hashimotó

Jónapot.

Azt szeretném megkérdezni, hogy nem árt-e ha komplett vitamint eszek a pajzsmirigy  alulműködéshez, a benne lévő jód miatt. A másik kérdésem az hogy igaz -e az hogy mivel az immunrendszerem pusztítja a pajzsmirigyem, ezt követően hormon szabadúl a vérbe, plusz amit én adagolok az néha túlműködéshez vezet.Ezt néha kb 3 honaponként észre is veszek a szapora pulzusom miatt.Válaszukat előre is köszönöm.   Márti

WEBBeteg szakértő válasza hashimoto témában

Kedves kérdező!

 

Jódtartalmú vitamin szedése ebben a betegségben nem javasolt, mert a gyulladás aktivitását fokozhatja. A Hashimoto-thyreoiditis alulműködéssel jár, ha önnek nincs túlműködésre utaló laborlelete, a szapora szívműködés okát máshol kell keresni.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

WEBBeteg szakértő
Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. augusztus 05., 21:17 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 21:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hashimoto-thyreoiditis
Tisztelt Doktornő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 3 hónapja diagnosztizálták nálam a Hashimoto-thyreoiditis autoimmun betegséget....
Hashimoto- thyreoiditis, PCO
Tiszelt Doktor Nő! Már három éve fennáll nálam a Hashimoto- thyreoiditis nevű pajzsmirigy autoimmun betegség. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a...
A Hashimoto thyreoditis hatással van-e...
Tisztelt Doktorúr! 2009 áprilisában szültem második gyermekem, rá 9 hónappal kiderült, hogy hashimoto thyreoditisem van. Nagyon szeretnénk harmadik...
Hashimoto
Kedves Doktrono! Olyan kerdesem lenne, hogy hashimoto thyreoiditis betegsegnel milyen mertekben tiltott a jod, jodos vitaminok, etelek hasznalata?...
Pajzsmirigy
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt Válaszadó Orvosok! Ismét pajzsmiriggyel, illetve hashimotóval kapcsolatban szeretném a tanácsukat kérni....