Pajzsmirigy

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

A kérdésem az lenne, hogy évente szoktam vérvizsgálatott készíteni, hogy minden rendben van-e. A vérvizsgálat eredményem pajzsmirigy problémát mutatt.

A supersensitivem TSH: 7, 00 mU/L, a  Szabad T3: 7, 110 pmol/L, a szabad T4: 11, 900 lett.

Elment pajzsmirigy ultrahangra, s annak az eredménye pedig a következő:

A jobb lebeny 19x17x42 mm átmérőjű, a bal lebeny 16x17x40 mm-es. Az isthmus 3 mm vastag. A mirigy szerkezete egészében diffusan inhomogén, melyen belül bal oldalon egy 2 cm átmérőjű echodús, solid képlet figyelhető meg.

Vélemény: inhomogén szerkezetű pajzsmirigy, bal oldalon struma göbbel.

Abban kérném a segítséget, hogy ezt értelmezni és megérteni.

Köszönöm a segíséget!

Üdv:

Nagy Ivett

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves kérdező!

 

A pajzsmirigyben talált göböt tovább kell vizsgálni. A hormoneredményei alapján felvethető az autoimmun pajzsmirigy gyulladás gyanúja, ennek bizonyítására aTg és aTPO vizsgálat javasolt. (vérvétel) A TSH magasabb a normálisnál az fT4 épp az alsó határon van. Ilyenkor kis adagú pajzsmirigyhormon kezelést szoktak indítani, a TSH növekedésének megakadályozása és a pm. alulműködés kifejezetté válásának megakadályozására.

Keressen fel endokrinológiai szakrendelést! Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 28., 09:28; Megválaszolva: 2009. július 28., 09:28
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...