Autoimmun probléma

Tisztelt Doktorúr! Szeretném Önnek leírni az esetemet, hátha Ön tudna nekem segíteni. Ha igen akkor szívesen elmennék Önhöz személyesen is megbeszélni. 2001-ben született-normális terhességből-egy kisfiam. (elsőre sikerült) Aztán 4-5 hónap múlva szintén terhes lettem, de sajnos elvetéltem már a 6.héten. Akkor azt mondták, hogy biztos még nem készült fel a szervezetem. Majd elváltam és az új páromtól2005-ben ujra terhes lettem. Sajnos az akkori párom autóbalesetben meghalt és két napra rá megállapították, hogy a baba elhalt. (az orvos szerint a tragédia miatt) . 2008 nyarán és decemberében szintén terhes lettem az "új" férjemtől, de sajnos mindkettő megint elhalt. Rengetek szokásos vizsgálaton estem át és mindent teljesen rendben találtak. végeztek: vér- és vizelet vizsgálatot, méhtükrözést, laparoskopiát és különböző fertőzéseket is megnéztek, és immunvizsgálatot is végeztek. Mindent rendben találtak 3 eredményt kivéve.: ANA, AT, Prolaktin ANA: gyengén pozitiv Anti-TPO: 16, 0 IU/mL - 35, 0 
Anti-thyreoglobulin: 140 IU/mL * - 125 Prolactin: 890, 0 mIU/L * 40, 0-530, 0 
Progeszteron 32, 10 nmol/L Kérdésem a a következő lene: Ön szerint az AT megemelkedett szintje pajzsmirigy problémára utal? Lehet alul vagy túlműködesem? Viszont a TSH normális: 1.58 mIU/l Okozhatta ez a 4 vetélést? Emellett ami esetleg pajzsmirigy problémára utalhatna: fáradékony vagyok (régebben versenysportoltam) , "lusta lettem"-sokszor tényleg megmozdulni nics erőm, úgy érzem, ; ugyanakkor sokszor rosszul alszom-4-5 óra alvás után felébredek és nem tudok visszaaludni; hullik a hajam évek óta (góckeresesnél nem találtak semmit,) ; kb 3 év alatt 8 kg-ot híztam mozgás és egészséges táplálkozás mellett. Ha Ön úgy gondolja, hogy tudna nekem segíteni, akkor nagyon szívesen jelentkeznék a rendelésére. Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel: Redit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza autoimmun betegség témában

Kedves kérdező!

 

A TSH szint normális, így önnek sem alul-, sem túlműködése nincs pajzsmirigy vonatkozásában. Így a hajhullása, ill. fáradékonysága sem vezethető erre vissza. Prolactin szintje viszont magasabb, ami miatt endokrinológiai szakrendelés felkeresését indokoltnak tartom.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 24., 09:57; Megválaszolva: 2009. július 24., 09:57
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...