Autoimmun probléma

Tisztelt Doktorúr! Szeretném Önnek leírni az esetemet, hátha Ön tudna nekem segíteni. Ha igen akkor szívesen elmennék Önhöz személyesen is megbeszélni. 2001-ben született-normális terhességből-egy kisfiam. (elsőre sikerült) Aztán 4-5 hónap múlva szintén terhes lettem, de sajnos elvetéltem már a 6.héten. Akkor azt mondták, hogy biztos még nem készült fel a szervezetem. Majd elváltam és az új páromtól2005-ben ujra terhes lettem. Sajnos az akkori párom autóbalesetben meghalt és két napra rá megállapították, hogy a baba elhalt. (az orvos szerint a tragédia miatt). 2008 nyarán és decemberében szintén terhes lettem az "új" férjemtől, de sajnos mindkettő megint elhalt. Rengetek szokásos vizsgálaton estem át és mindent teljesen rendben találtak. végeztek: vér- és vizelet vizsgálatot, méhtükrözést, laparoskopiát és különböző fertőzéseket is megnéztek, és immunvizsgálatot is végeztek. Mindent rendben találtak 3 eredményt kivéve.: ANA, AT, Prolaktin ANA: gyengén pozitiv Anti-TPO: 16, 0 IU/mL - 35, 0 Anti-thyreoglobulin: 140 IU/mL * - 125 Prolactin: 890, 0 mIU/L * 40, 0-530, 0 Progeszteron 32, 10 nmol/L Kérdésem a a következő lene: Ön szerint az AT megemelkedett szintje pajzsmirigy problémára utal? Lehet alul vagy túlműködesem? Viszont a TSH normális: 1.58 mIU/l Okozhatta ez a 4 vetélést? Emellett, ami esetleg pajzsmirigy problémára utalhatna: fáradékony vagyok (régebben versenysportoltam), "lusta lettem"-sokszor tényleg megmozdulni nics erőm, úgy érzem, ; ugyanakkor sokszor rosszul alszom-4-5 óra alvás után felébredek és nem tudok visszaaludni; hullik a hajam évek óta (góckeresesnél nem találtak semmit, ) ; kb 3 év alatt 8 kg-ot híztam mozgás és egészséges táplálkozás mellett. Ha Ön úgy gondolja, hogy tudna nekem segíteni, akkor nagyon szívesen jelentkeznék a rendelésére. Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel: Redit

WEBBeteg szakértő válasza autoimmun betegség témában

Kedves kérdező!   A TSH szint normális, így önnek sem alul-, sem túlműködése nincs pajzsmirigy vonatkozásában. Így a hajhullása, ill. fáradékonysága sem vezethető erre vissza. Prolactin szintje viszont magasabb, ami miatt endokrinológiai szakrendelés felkeresését indokoltnak tartom.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 24.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Idegrendszer működési
A fejemben állandósult a sistergő-zizegő hang, ami korábban ritkán és röviden jelentkezett. Az egész kb 2 hónapja kezdődött. A vérnyomásom alacsony, 6 év óta...
Myositis, SLE
Jó napot! Nagyjából 4 éve kezdődött autoimmun betegségem, elég reménytelenül. Mára már eljutottunk oda, hogy talán SLE, myositis (mostani értékek: ck: 9000...
Orvoshoz menni vagy nem menni?
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 26 éves nő vagyok, 22 évesen volt egy mélyvénás trombózisom (nem szedtem fogamzásgátlót, nem volt sérülésem, nem utaztam...
Autoimmun betegség
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Az ínyem és a hüvelyem is állandó gyulladásban van. A parodontológus és a nőgyógyász szerint is autoimmun betegség áll a háttérben....
Mi lehet a bajom?
Üdvözlöm! Sosem voltam telt, 45 kg volt a max. sajnos, de most már ott tartok, hogy 35 kg lettem, mert valami felemészti a szervezetemet, de nem tudják a...
Magas ANA érték
Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Sjögren miatt évente immunológiai kontroll vérvételre kell járnom. Eddigi eredményeim: 2010- Ana pozitív 1: 40, SSA-RO 87 (0-15-ig...