Meddőség

Tisztelt Dr.Nő!

Egy hónapja állapitották egy meddöségi egészségcentrumban hogy 2. tipusu cukorbetegségem van, magas a prolaktinszintem (1055) , ösztradiol (662.4) és a tesztoszteronom (2.55) .És a pajzsmirigyemmel is gondok vannak. Mindezekre csak egy metformin nevü tablettát kaptam, és én ugy érzem hogy mindezekre ez az egy gyogyszer kevés.diétáznom kell, mozognom.Létezik hogy ezektöl meggyogyulok? Nagyon szeretnék már kisbabát! köszönöm előre is a válaszát. Krisztina.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Kedves Krisztina!

A cukorbetegség miatt érdemes lenne diabetológushoz is elmennie, a magas prolaktint, és a pajzsmirigyvizsgálat eredményeit viszont egy endokrinológusnak meg kellene mutatnia, szükség esetén további vizgálatokat is kérhetnek, pl. koponya MR.

Mivel komplex hormonzavara van, szerintem várja meg, milyen lesz a Metformin hatása, segítheti a többi eredmény javítását is.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 23., 23:12; Megválaszolva: 2009. július 23., 23:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...