Pajzsmirigygöb

2, 5 éve szeretnénk babát. Fél éve mentem el nőgyógyászhoz. Az alapvizsgálatok jók, elküldött pajzsmirigyhormon vizsgálatra. Ott kiderült, alulműködésem van. Ezt már rendbe hozták gyógyszerrel, de a jobb oldalon találtak egy 1, 7mm-es göböt. Vettek mintát, az eredmény: véres háttérben kifejezett polymorphiát mutató hyperchrom festődésű hámsejtek láthatók. A magok nagyok, a chromatin állomány állomány kissé egyenetlen. A hámsejtek azonban papillákat nem képeznek, microfolliculusok nem láthatók. A kifejezett polymorphia, hyperchromásia lehet terápiás hatás, de neoplasia sem zárható ki. Ab-TPO: >1000 IU/ml. E lelet alapján meg akarnak műteni. Nincs erre más mód? Ez altatással jár. Ha addig terhes maradnék, akkor is meg tudnak műteni, vagy lehet halasztani a műtétet szülés utánra?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigygöb témában

Kedves kérdező!

 

Amennyiben rosszindulatú folyamat gyanúja merül fel, a műtétet el kell végezni. Az ekkor kivételre kerülő göbből végleges szövettani diagnózist tudnak mondani. terhes nőket is lehet műteni, az aneszteziológusnak meg kell mondani, hogy terhes. (bár célszerűbb volna megvárni a szövettani eredményt a babavállalással) Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 20., 10:31; Megválaszolva: 2009. július 20., 10:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma
Tisztelt dr.nő.25 éves nő vagyok.Voltam pajzsmirigy ultrahangon mert hirtelen hiztam 5 kg-ot.az ultrahang leleten a következő áll: A pajzsmirigy bal...
Pajzsmirigy rák
Tisztelt Szakorvos!   A segítéségét kérem egy UH lelet értelmezésében.   "A paizsmirigy rendes nagyságú és szerkezetű...
TSH: 6. 79
T Cím! Vérvétel alkalmával a TSH érték 6, 79 Nyaki ultrahang vizsgálat: A pajzsmirigy jobb lebenye 15x15x42 mm, bal lebeny 15x15x41 mm az isthmus 4...
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....