Csökkenő szexuális étvágy - Miért?

Középkorú férfi vagyok, és szinte egyáltalán nem kívánom a szexet. Azt hallottam, hogy bizonyos hormonok a felelősek ezért. Igaz ez?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza prolaktin, szex, vágy, hormon témában

A prolaktin hormon túlműködése miatt a beteg szexuális étvágya csökkenhet (nőknél száraz hüvely, férfiaknál potenciaprobléma - gyakran az érintettek nem is kívánják a szexet) . Jellemző a hízás, mely ellen a diéták sem hatékonyak, amíg a beteg prolaktin szintje nincs orvosilag kezelve.

A nőknél a menstruáció elhízódása, esetleg teljes leállása, meddőség, emlő feszülése, hőhullámok kialakulása gyakori.

Mindkét nemnél jelentkezhet fejfájás, homályos látás, fokozott izzadékonyság meg szőrősödés, depresszió. A lábakon apró lila foltok tűnhetnek fel. Az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganata spontán vetélés okozója lehet. Ezért a nőknek gyermekvállalási szándékukat az endokrinológus szakorvos felé jelezni kell, véleményét pedig tanácsos megfogadni.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 15., 13:33; Megválaszolva: 2009. július 15., 13:33
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint