• Szőrösödöm, pedig lány vagyok - Mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Serdülőkorom óta erősebb szőrnövekedést tapasztalok magamon a bajusz tájékon és az államon, valamint a kezemen és a lábamon is, a kortársaimhoz képest. Mitől van ez, és mit kell tennem, hogy megszűnjön?  

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés, nő, ok témában

        Nőkben az állon és az ajkak felett kialakuló erőteljesebb szőrnövekedés fokozott férfi hormontermelésre vezethető vissza. Ennek oka lehet a petefészkek hibás működése, de származhat a mellékvesekéregből is.

        Leggyakrabban az elhízással együtt járó petefészek működési zavar áll a háttérben, ami testsúlycsökkentéssel, esetleg, súlyosabb esetben gyógyszerrel kezelhető. Ezen kívül még számos ok felmerülhet, aminek felsorolása hosszú lenne.

        A karokon és a lábszáron levő erőteljesebb szőrnövekedés lehet családi vonás is. Mindenképpen ajánlatos endokrinológus szakorvos felkeresése, mert a pontos diagnózis felállítása után, megfelelő kezeléssel a panasz orvosolható.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-14 16:08:22; Megválaszolva: 2009. július 14., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: