Szőrnövekedés a mellbimbóm körül - Mit tegyek?

Rendellenes szőrnövekedést vettem észre a mellbimbóm körül és a hasamon. Sem a lábamon, sem a kezemen nem erős a szőrzet, és csak néhány szálról van szó, lehet mégis hormonprobléma a háttérben? El lehet tüntetni pl. valamilyen végleges szőrtelenítés módszerrel? Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szőrödösés témában

Néhány erőteljesebb szőrszál az említett helyeken még nem feltétlenül kóros. Nőkben a test elülső középvonalában jelentkező fokozott szőrnövekedés utalhat hormonális problémára. (bajusz, szakáll, mellek közötti erősebb szőrzet ill. a has középső vonalában látható fokozott szőrnövekedés)

Nem tudom van-e túlsúlya, ha igen ennek csökkentése javasolt, mivel leggyakrabban az elhízással együtt járó petefészek működési zavar áll a kóros szőrnövekedés hátterében, ami testsúlycsökkentéssel esetleg, súlyosabb esetben gyógyszerrel kezelhető.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 14., 16:23; Megválaszolva: 2009. július 14., 16:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek