Mi a gondom?

Üdvözlöm! Vérvétel eredményeim vvt süllyedés: 83....Serum TSH 0, 0350....szabad T40, 70 magas vérnyomás, izületi gondok reumásak, fizikai, érzelmi terhelésre kiver a viz, felpörög, sziv,  vérnyomás..ok nélküli fáradákonyság... délelőtti belső remegéssel, mozgásbeli bizonytalansággal kerestem fel a háziorvost. Magas vérsejtsüllyedés már régóta fennáll, sőt panaszaim többsége is-pl: hasmenés, amin azért a gyógyszerek kicsit segítettek-hiszen kezelve vagyok pl. A magas vérnyomással.Időpont az endokrinológiára még odébb van jóval--igy csak idővel tudom meg gongjaim okát, Köszönettel a válaszért: Kivivi....

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

 

Mértékegységeket nem írt laboreredményeihez és referencia tartományokat sem. Az általam ismert laborparaméterek szerint a TSH értéke kissé alacsony. FT4 normál tartományon belülinek tűnik. (Ezt össze kell hasonlítania  a leleten megadott normál értékekkel)

Ha így van, önnek subklinikus hyperthyreosis van. Ez többnyire nem okoz panaszokat, de akinél mégis gyógyszerrel kezelhető. A magas vérsüllyedés okát így nem tudom megmondani. Panaszai szerteágazóak, endokrinológust keressen fel mihamarabb. Ha az időpontkérésnél elmondja, hogy milyen értékeket kapott, hamar fogadják.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 14., 23:22; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:22
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek