Mellnövesztő

Tisztelt Doktornő!

Pár hónapja vásároltam egy kínai mellnövesztő tablattát. Sajnos a nevét nem tudom, csak kínai tályékoztató szerepel rajt. Rendkívül magas női hormont tartalmaz. Havonta 1db-ot kell bevenni, 1éven keresztül. A hatása nagyon erős pár héten belül legalább fél számmal nőtt a mellem, állandó feszülésbe van, kőkemény, hason nem bírok feküdni. Egyéb mellékhatását nem tapasztaltam. Pár napja hallottam, az ilyen magas hormontartalmú szerek teljesek felboríthatják a hormonháztartást, a megemelt ösztorán mellé pedig a szervezet emeli az androgént is. A gyógyszer leállítása után a szervezet már nem képes saját magától normális ösztogénszintet tartani, ezért pár éven belül a lecsökkent női hormon miatt jelentkezik a mellékhatás, vagyis szőrösödés, férfias vonások, szögletesebb arc stb..  A tablettából már 3-at bevettem. Kérdésem az lenne, valóban igazak-e a mellékhatások, felborítom-e ezzel teljesen a normális ösztogéntermelést, valóban megemelkedik-e az androgénszint is, és mik lehetnek a valós mellékhatásai. 3 tablettával mennyire ártottam hormonháztartásomnak, nem késő-e leállnom, vagy az emelt hormonszint nem ártalmas, és szedhetem-e tovább a tablettát. Válaszát előre is köszönöm szépen!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellnövesztő témában

Tisztelt kérdező!

 

Ezek a bizonytalan eredetű tabletták veszélyesek, nem javaslom a szedését. Beavatkozik a finoman összehangolt hormonháztartásba, és gondokat okoz.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 14., 23:23; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...