Mellnövesztő

Tisztelt Doktornő!

Pár hónapja vásároltam egy kínai mellnövesztő tablattát. Sajnos a nevét nem tudom, csak kínai tályékoztató szerepel rajt. Rendkívül magas női hormont tartalmaz. Havonta 1db-ot kell bevenni, 1éven keresztül. A hatása nagyon erős pár héten belül legalább fél számmal nőtt a mellem, állandó feszülésbe van, kőkemény, hason nem bírok feküdni. Egyéb mellékhatását nem tapasztaltam. Pár napja hallottam, az ilyen magas hormontartalmú szerek teljesek felboríthatják a hormonháztartást, a megemelt ösztorán mellé pedig a szervezet emeli az androgént is. A gyógyszer leállítása után a szervezet már nem képes saját magától normális ösztogénszintet tartani, ezért pár éven belül a lecsökkent női hormon miatt jelentkezik a mellékhatás, vagyis szőrösödés, férfias vonások, szögletesebb arc stb..  A tablettából már 3-at bevettem. Kérdésem az lenne, valóban igazak-e a mellékhatások, felborítom-e ezzel teljesen a normális ösztogéntermelést, valóban megemelkedik-e az androgénszint is, és mik lehetnek a valós mellékhatásai. 3 tablettával, mennyire ártottam hormonháztartásomnak, nem késő-e leállnom, vagy az emelt hormonszint nem ártalmas, és szedhetem-e tovább a tablettát. Válaszát előre is köszönöm szépen!

 

WEBBeteg szakértő válasza mellnövesztő témában

Tisztelt kérdező!   Ezek a bizonytalan eredetű tabletták veszélyesek, nem javaslom a szedését. Beavatkozik a finoman összehangolt hormonháztartásba, és gondokat okoz.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 14.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

...
Jó napot kívánok.. Ne haragudjon doktornö, hogy folyamatosan ilyen kérdésekkel zaklatom, de találtam egy másik gyogyszert is a mell növelésére: VitaFree...
Hormon vizsgálat
Tisztelt Doktorúr! A ciklusom 5.napján végzett vérvizsgálatom eredményem az alábbi lett: Albumin 45,1 g/l FSH 4,79 IU/l LH 7,99 IU/l Prolaktin 345,31 mIU/l...
TSH érték jelentős változása
Kedves Doktornő! 2023.10 havi vérképen az alábbi pajzsmirigyre vonatkozó értékek jelentek meg: -TSH: 4,6 -T4: 18,1 Pár éve fennálló pajzsmirigy-alulműködés...
Mi a bajom, ha van?
Kedves Doktornő! Szabad T4 11,3; szabad T3 4,4; ösztradiol: 200,6; Progesteron 1,25; Totál testosteron 1,32; anti TPO 88. A labor leletről kérnék...
Labor lelet elemzés (granulocita,...
Kedves Doktornő/Doktor úr, Csatolt leletem elemzését szeretném kérni. A pajzsmiriggyel kapcsolatos adatokkal tisztában vagyok. Még nem szedek pajzsmirigy...
Lelet értelmezés
Kedves Doktornő. Laboreredmény értelmezésében kérném a segítségét, amely endokrinológiai beutalóból született, elhízás, 34-es BMI, fogyási nehézségek miatt...