Normális a pajzsmirigyműködésem?

Májusban vettek vért tőlem, és a TSH=0, 01 mlU/l, ft3=7, 5pm/l, Gfr=54 volt az eredményem. 63 éves nő vagyok. Azt mondták ez alapján, hogy túlműködik a pajzsmirigyem. Aztán a következő vizsgálaton kézzel megállapították, hogy nem nagyobb, de egyenetlen tapintású a nyakam. Aztán TRH terhelést csináltak: 0 perces TSH: 2, 19mIU/l, a 30 perces TSH=15, 3mIU/l és a 60 perces TSH=11, 21mIU/l.Ez alapján azt mondták hogy a pajzsmirigy működés normális. Akkor most túlműködik vagy normális? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves kérdező!

 

A levele pontatlan adatokat tartalmaz. A TSH alacsony, de nem írta meg mennyi az fT4 értéke. Az fT3 enyhén emelkedett.

A TSH alacsony pajzsmirigy túlműködésben, de az fT4 ismerete nélkül nem lehet pontos véleményt mondani.

Amennyiben megírja, pontosabb választ is tudok mondani.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 14., 23:19; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet műtét után
Pajzsmirigy
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...
Pajzsmirigy göb
TSH érték terhesség alatt