Hajhullás és fogamzásgátló tabletta

Egy éve már, hogy hullik a hajam, elvékonyodott és száraz. Fogamzásgátlót szedek 3 éve (Diane 35) és ez nem lehet okozója esetleg? Továbbá lenne még egy kérdésem: Azt hallottam hogy ez a tabletta magas hormontartalmú. Ez nem jelethet problémát egészségem szempontjából? Váltsak gyógyszert? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem!

Érdemes lenne egy endokrinológiai, és bőrgyógyászati kivizsgálásra elmennie, a fogamzásgátló nem szokott ilyen problémát okozni. Nem tudom, miért a Diane 35-öt kapta, elsősorban nem fogamzásgátlónak használatos, hanem erősen pattanásos bőrre, és egyéb hormonális rendellenességekhez társuló tünetek enyhítésére. Ha ilyen nem áll fent, akkor érdemes lenne egy másik készítményt kipróbálnia.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 09., 08:31; Megválaszolva: 2009. július 09., 08:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek