A 10 éves fiamnak láthatóan kicsi a hímvesszője

A 10 éves fiamnak egyértelműen kicsi a hímvesszője. Mintha nem növekedne vele együtt.Szerintem 3 év elmaradása lehet.Egyébként teljesen egészséges gyerek. A korának megfelelően nyiladozik az érdeklődése a lányok iránt. Azért aggódunk lehet-e valamilyen hormonális problámája?

WEBBeteg szakértő válasza péniszméret témában

Kedves kérdező!

 

A férfiaknál a hímvessző mérete ugyanúgy egyéni sajátosság, mint a nőknél a mell mérete. Túlsúlyos gyermekeknél a penis a szeméremdomb zsírszüvetébe ágyazott, ami a valóságosnál kisebbnek mutatja a méretet. Feltételezem, hogy a herék a normál helyükön találhatók. A serdülés beindulása után a hímvessző nőni fog.

Amennyiben mégis nagyon aggasztja a dolog, gyermekendokrinológiai szakrendelés felkeresését javaslom. Vannak táblázatok a normál penisméretet illetően, illetve hormonszint mérések is rendelkezésre állnak.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 07., 11:38; Megválaszolva: 2009. július 07., 11:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Van megoldás?
Tisztelt doktornő! Úgy gondolom, hogy a 12 éves fiamnak, korához, testalkatához, és hasonló korú társaihoz képest, pici a fütyije.Egy ismerősöm...
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon...
Pajzsmirigy biopszia lelet...
Mi a teendő?
Tisztelt Doktornő! Édesanyám párja leletét szeretném ha kiértékelné a Doktornő! Magas a cukra,de még nincs cukorbetegnek nyilvánítva...