Pajzsmirigy UH vizsgálat

Tisztelt Dr.Nő!

Hasi probléma miatt küldtek UH: ra és megnézték a nyakamat is

vizsgálat lelete: A p.m. lebenyek normál nagyságúak. MK.lebeny mérsékelten inhomogén echoszerkezetű, a jobb lebeny középső hamadában egy kb. 1, 5cm-es echoszegény göb ábrázolódik. Cysta nem láthato. Az isthmus nem szélesebb. A nyálmirigyek épek.

A háziorvos elküldött vérvételre TSH0, 5 ez még állitólag jó, de elküldött endokrinológiára, de csak szept.-re kaptam időpontot

Kérdésem, hogy mit jelent-ez és nem tul késői-e az időpon? A háziorvos emlitett valami hideg, és meleg göböt, de többet Ő se mondott

Semmit nem tudok erröl a betegségről

Nagyon szépen köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy ultrahang témában

Kedves kérdező!

 

Nincs későn az időpont, a pajzsmirigye jól működik a TSH eredménye szerint. A pajzsmirigy göb további vizsgálata viszont szükséges, ezért érdemes elmennie a szakrendelésre.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 07., 16:44; Megválaszolva: 2009. július 07., 16:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás