Hyphophysis MR vizsgalat eredmény

Kedves Doktornő/Doktor Úr! pár hónapja voltam hormonvizsgalaton, mert a menstruaciom eleg rendszertelenul jon meg, és nem nagyon jön a baba. A vizsglat magas prolaktin szintet állapitott meg (TSH 3, 62 mlU/1 ref.: 0, 4 - 4, 2 FSH 4, 46 iu/l ref: 1, 2 - 9 tesztoszteron 1, 29 nmol/1 ref: 2, 21 - 4, 16 ösztradiol 675 pmol/1 ref: 99, 2 - 903 LH 13, 3 iu/l ref: 0-14, 7 prolactin 1001 mlu/l ref: 103, 9 - 848 progeszteron 18, 2 nmol/1 ref: 3-66, 8 DHEA-szulfát 4, 86 umol/1 ref: 0, 95-11, 67) igy a nőgyógyászom elküldött MRI vizsgálatra. Ma kaptam meg az eredményt, ami a kovetkezőt irja: "A csontos sella normális nagyságú, a sella-fenék balrol jobbra lejt. A postkontrasztos méréseken a mirigy jobb oldalán több apró 1 mm körüli, kontrasztanyagot nem halmozó képlet ábrázolódott. A supresellaris cisterna, a chiasma opticum és a carotis syphonok eltérést nem mutatnak. Orvosi vélemény: a hyphophysis jobb lebenyében leirt apró, nem halmozó képletek microadenomanak megfelelhetnek". a kérdésem az lenne, hogy ez mit jelent pontosan? nagy a baj? ezért nem jött eddig össze a baba? de azért lehet majd kisbabám ugye? mitol alakul ez ki? köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza prolaktin témában

Kedves kérdező!

 

A prolactin szintje kicsit magasabb. Ez stresszre is emelkedik, így érdemes lenne megismételni. Ilyen pici mikroadenoma lehet ártalmatlan is. Ha mégis az derülne ki, hogy prolactintermelő adenomáról van szó, ez gyógyszerrel kezelhető és terhes is lehet.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 06., 10:58; Megválaszolva: 2009. július 06., 10:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Üdv! Pár napja voltam cukorterhelésen , és azóta 1-2 óra elteltével étkezés után nagyon éhes leszek, illetve úgy érzem , ha nem eszek akkor...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Kedves Doktor Úr! Kicsi szorító érzést éreztem a nyakamban és az éreztem,hogy kicsit fájnak a nyák mirigyeim és a fül alatt. Voltam fül orr...
Szputnyik - Hashimoto
Tisztelt Doktornő! Hashimotóm van, Letroxot szedek (felet a 25 mg-ból) . Április 9-én Szputnyik oltást kaptam, a háziorvosom engedélyével. Kis lázam...
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 27 éves vagyok, 172 cm, 77 kg. Februárban voltam laboron, ahol picit magas: 6,2 volt az éhgyomri glukózom....