Lizi 4

Tisztelt Dr Farkas Ágnes!

Köszönöm a válaszát!

Úgy gondolom mielőtt perelnék első, hogy  lányom rendbe jöjjön, minden más csak ezután jöhet. Köszönöm a prolaktin szint leírását: A helyzet az., hogy ez a labor szerinti normál tartományon felűl van, és a labor orvos is azt javasolta, hogy endokrinologiára menjünk.

A lányom menstruált, de 1 éve nem.  Igen  volt TSH, T3 T4 ezek értéke normális.  Most annyi van hogy kértem a kerületben lévő orvoshoz időpontot, nem ismerem ezt az endokrinologust, de egyet tudok, ha megy a lányom bemegyek vele. Mert nem szeretném ha félrekezelnék.  Sajnos ez könnyen megeshet, Igen aggódóm, mert kell valami megoldás, de ugye hiába van "protekcíom akkor is várni kell. nem vagyok orvos, csak ápolónő. De tanultam eleget. nem akarok okoskodni. Tudja volt olyan orvos 2 éve aki azt mondta: " a maga lányának nincs méhe és az életben nem fog menstruálni, nah pont ezután a kijelentése után 1 hónappal a lányomnnak " megjött"! Szóval veszélyes ha az ember feltétel nélkül bízik! mert monentán ez az orvos akart laparoszkopiát! Milyen jó hogy nem engedtem,

Nos az app ac. Leírom: 14 éves volt hazajött az iskolából, mondta hogy fáj a hasa, de nem olyan nagyon, nem tudom miért de volt egy rossz érzésem. Mondtam rendben megyünk orvoshoz. Egyenest a kerületi sebészerte vittem, ahol a doktornő azt mondta nincs semmi baj, bíztos felfázott. hmm, tudtam, hogy nem ez a baj, így megkértem adjon meutalót egy kórházba. ezt meg is tette! elmentünk a Heim Pál kórházba, ahol kb 2 órás várakozás után sorra kerűltünk, és az ottani doktornő vizelet  vizsgálatot kért, nah ezt uhye eléág hamar megnézték, perxe h neg volt. Ekkor! az orvos azt mondta vigyem haza, nincs semmi baja, de ha rosszabbodik, akkor majd menjek vissza, tette ezt mindugy hogy látta a gyerek már feküdt a fájdalomtól, de a fájdalom intenzívítása változott. hol jobban hol kevésbé fájt. Ekkor mondtam a doktorrnőnek mondja meg ki ügyel sebészetre, mert be akarom vinni, mivel a Heim p ban még semmit sme csináltak. Az orvos mérges lett errre, és mondta értesem meg semmi baja! modtam ok, akkor majd a KÁNY megmondja! így mentem a Tűzoltó utcai gyerek kl ahol  aaz UH után ahol kizárták a nőgyógyászati problémát, azonnali sűrgős műtétet végeztek! és mondták majd keressem fel azt az orvost a heimbe aki azt mondt a semmi baja a gyereknek. A műtét után lejött az orvos elmondta milyen gennyes volt, de nem tett be drént, mivel alaposan kitisztitotta! és átnéztek mindent lévén kislány a későbbiekben ne legyen gond ha gyereket akar! Innen már nem értem mi történhetett! tényleg nem!

Tudom hogy vannak rendes orvosok, de nem mind!

Ha akkor hazahozom a  lányom és hiszek mert mondjuk laikus vagyok akkor itthon perforál és ki tudja mi lett volna! Hát igen, így sem tudom. már bánom hogy nem mentem be a műtőbe!

Igen, megköszönném, ha ajánlana endokrinologust!

Anno sokkal magasabb cvolt a prolaktin 1000 felett volt!

köszönöm előre is!

tisztelettel: KL

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas prolaktin szint témában

Kedves Anyuka!

Köszönöm, hogy leírta a történteket. Ami nekem ebből látszik az két dolog. Az egyik, hogy abban a kórházban, ahol megoperálták a kislányt, gondosan jártak el. Felismerték a betegséget, és annak megfelelően jártak el, szét is néztek mindenhol. Ez alapján én még mindig az összenövésekre gondolnék, hogy ezt követően a petefészek hátracsapódott, és a kismedencében a hasi UH-on nem hozható látótérbe. Lehet, hogy a hüvelyi UH-on egyből látszódna, de persze ezt nem kell erőltetni! Az igazság az, hogy laparoscopiával lehetne ezt igazolni, de az is lehet, hogy a tünetek miatt erre valamikor sor is fog kerülni, hogy ténylegesen megnézzék a belső női nemi szerveket. Addig pedig azt kell tudatosítaniuk, hogy akár egy petefészek van, akár kettő, a hormontermelésnek ugyanúgy rendben kellene lennie. Úgy, mint a veséknél. Hiszen egy vesével is ugyanúgy lehet élni, mint kettővel, mert az egyik átveszi a másik szerepét. A másik dolog, hogy a kislányt vizsgáló orvosok valamiért nem látták egyértelműnek a tüneteket, de mint korábban említettem sajnos gyereknél néha nehéz a diagnózis, mert a panaszok nem egyértelműek, és Ön is írta, változtak a lányánál is. Abban viszont igaza van szerintem, hogy egy UH vizsgálat (ami végső soron a diagnózist is adta) és egy vérkép pontosan a bizonytalan tünetek miatt fontos lehet. Megértem, milyen nehéz lehetett a bizonytalanság, de higgye el, ha akkor bemegy a műtőbe, semmi sem változott volna. De ha akkor nem Ön viszi a kislányt orvoshoz, vagy nem viszi tovább, akkor még nagyobb baj lehetett volna.

Az 1000-es prolaktin már nagyon, nagyon magas, ennek ellenére most nem jelentős az emelkedés. Talán kezelték is gyógyszerrel korábban? Ezek alapján az endokrinológussal biztosan megfogja tudni beszélni, hogy mi lehet az ok, és mi legyen a következő lépés. Budapesten sajnos nem ismerek orvosokat, nem ott tanultam, és nem is ott dolgozok. De ha bemegy, akkor szerintem nyugodtan kérdezzen, és mondja el az orvosnak, hogy a többi hormoneredmény miatt mennyire aggódik, és még a nőgyógyászati okok is tisztázásra várnak. Remélem meg lesz elégedve az orvossal.

Emellett kérjen tanácsot az orvostól, hogy hova menjenek nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelésre, ahol a nemi hormonokat is tovább tudják vizsgálni, és szükség esetén egyéb okokat is kereshetnek majd. Szerintem ezt a kört ne hagyják ki.

Minden jót, írjon nyugodtan, ha további kérdése van.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 04., 20:22; Megválaszolva: 2009. július 04., 20:22
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magas prolaktinszint 2
Kedves Dr.Bessenyei Mónika! Köszönöm válaszát. Igen, endokrinológiai gondozásra járok. Nem tudom, mit ért a "minden lehetséges vizsgálaton"....
Magas prolaktin
Tisztelt Szakértő. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermeket szeretnénk és a nőgyógyászom vérvételre küldött. Az eredményemben a...
Norpolac
Tisztlet Doktor Úr! /Nő! A kérdésem csak annyi lenne, hogy a Norpolac nevű gyógyszert már 1 éve szedem a prolaktinra. Meddig lehet ezt szedni? ...
Magas Prolaktin szint: Aggóda...
Kérdésem a következő lenne. Rutin vérvétel során kiderült, hogy25 éves lányomnak igen magas a Prolaktin szintje.2660 mU/l, a referencia tartomány...
Prolaktin szint
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Menstruációs zavaraim miatt (legutóbbiak: aug.14, dec.01) nőgyógyászhoz fordultam. Hormonvizsgálatot javasolt, ennek az...