Endocrin segítség!

Tisztelt doktornő!

Olyan kérdéssel, kéréssel fordulok önhöz, hogy nemrégiben, a háziorvosom adott beutalót a SOTE endocrin ambulanciára. Igazából én mentem hozzá, hogy küldjön már el egy ilyen vizsgálatra. Az okok amiért gondoltam, hogy jó lenne egy ilyen vizsgálat túlsúlyos vagyok, magas vérnyomásom van, cukorbeteg még nem vagyok de hajlamos vagyok rá, kisbabát szeretnénk és még sorolhatnám. Az én drága háziorvosomnak soha semmikor nem küld el vizsgálatokra hiába kérlelem, neki csak annyi a mondandója, hogy kövér vagy és csak magas a vérnyomásom és cukros is lehetek. Panaszkodtam már neki, hogy nem tudok lefogyni hiába próbálkozok, ráadásul nem érti meg hogy amit írt vérnyomásra is gyógyszer nem a megfelelő mert nem hat erre megemelte a dózist, hogy így ez jó lesz, semmi nem változott csak nem szedem a gyógyszert, mert nem érti meg semmit nem ér és nem hajlandó mást felírni az ilyen orvossa elég nehéz bármit is kezdeni.
Már hosszú évek óta nem küld el egy vérvétel, vizeletre az sem érdekli, ha az ajtóján gurolok már lassan be, csak annyit mondani mindig csak zöldséget egyek és fogyjak le, mert ez oly könnyű. Menstruációs gondjaim is vannak van úgy hogy 1-másfél hónapig menses vérzéseim vannak és alhasi fájdalmaim.

Momentán ilyen gondom van.Próbáltam utánna olvasni mindenfelé, hogy mit is takar ez a vizsgálat. Meg is találtam, de a menetéről senki nem mondd semmit.

Csak egy vérvétel, vagy MR, rötgen, nőyógyászati vizsgálat vagy mi? vagy be kell feküdni a kórházba vagy ilyenek?

Kérem segítsen és mesélje el nekem hogyan zajlik ez a vizsgálat, mire számíthatok stb.

Tisztelettel

Egy kétségbe esett beteg!

.

 

WEBBeteg szakértő válasza endocrin témában

Tisztelt kérdező!

 

Az endokrinológiai vizsgálat kezdetben vérvétel, és a hormoneredmények függvényében indikálnak további vizsgálatokat, amennyiben szükséges. A befekvés szükségességéről az első jelentkezés alkalmával, a személyes vizsgálat alapján fog majd dönteni orvosa.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

WEBBeteg szakértő
Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 07., 21:21 ;Megválaszolva: 2009. július 07., 21:21
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás