Mi tegyek?

Jó napot, Kaszab Marcella vagyok! Már egy ideje szenvedek a pajzsmirigyemmel, szeretném ismertetni az eredményeket, és megtudni mit tegyek, és a véleményüket erről.

Az izotóp diagnosztika eredménye:

Radiofarmakon: 100 MBq Tc99m-Pertechetát iv. A pajszmirigy jobb lebenye kissé nagyobb, az alsó pólus a jugulumot megközelíti. A bal lebeny normális méretű. A lebenyek aktivitás-felvétele közel homogén (a nagyobb jobb lebeny kissé intenzívebb, melyet tömegesebb mérete magyarázhat.) Az isthmus kissé kiszélesedett. A szöveti háttéraktivitás relatíve alacsony.

Pajzsmirigy szcintigráfia:

Pajzsmirigy méret:

j.lebeny: 22.6 g (21.3cm3)

terület: 13.9 cm2

hossz: 5.4 cm

b.lebeny: 9.8 g (9, 2 cm3)

terület: 7.9 cm2

hossz: 4.0 cm

 

Köszönöm a segítségüket, véleményüket.

Üdv: Kaszab Marcella

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves Marcella!

 

Az eredmény, mint ön is bizonyára látja, annyit mutat, hogy a pajzsmirigy jobb lebenye kissé nagyobb. Izotópfelvétele homogén, ez rendben van. A nem szimmetrikus méret önmagában nem gond, laboreremények birtokában orvosa bizonyára többet is fog tudni mondani.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 07., 21:23; Megválaszolva: 2009. július 07., 21:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Alacsony TSH, de normális T3;T4
Laborcsomag és szakorvosi javaslat...
Van-e autoimmun probléma?
Tisztelt Webbeteg! Lányom 36 éves, 4 feletti (5) TSH értékére (5) háziorvosi tanácsra 2 éve recept nélküli szelént szed, amivel 1,5-2,5 közöttire...