Nőgyógyászat-ciszták

Tisztelt Doktor Nő!

Segítségét szeretném kérni a problémámmal kapcsolatban. Endokrinológiai kivizsgálás közepén járok, mivel MR-en egy 6mm-es microadenomát találtal és ezek mellé fejfájás, tejfolyás, fáradékonyság, memóriazavar, rendszertelen menzesz, mellfeszülés-fájdalom, apró csomók érzete a mellben, magas PRL és TSH is társul. Már van két kis gyermekem (szoptattam) , két vetélés után, ami hormonnal jött létre ill. maradt meg. Elküldött orvosom nőgyógyászati kivizsgáláara is, ahol mindkét oldalon a petefészkeken több ciszta található és a méhnyakon is 3-4mm-es ciszták vannak. Méhemre azt mondta az orvos, hogy látom-e hogy milyen vékony, mint egy cérna (monitor) (ez a 15.nap volt) a papíron az áll, hogy a méh normális. Akkor ez jó?  Rákszűrésem mindig P2, de mindig véres ezért félévente ismételni kell.Régen volt 2 méhszájműtétem P3 eredmény miatt. Most 30éves vagyok normál testalkat.Orvosom azt mondta, hogy mivel 10éve is ott voltak a petefészek"ben! ez (méhnyakon nem! ) ezért csak PCO? ír a papírra, mivel nem tudja mi lehet, lehet bármi! Ezt mondta, sajnos nekem ez kevés, kérem segítsen! Fogamzásgátlót szedtem tavaly 1 hónapig, rosszúl voltam tőle és 27napig véreztem, így abbahagytam a milligestet, amit mellnövelés céljával is szedtem.Háziorvosom azt mondta, hogy nem szedhetek fogamzásgátlót  és emlő Uh-ra beutalt, 07.01-én megyek. Kérem ha tud valami jó gyógyszert esetleg amit szedhetek, kérem segítsen!

Köszönettel: Gabriella

További szép estét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hormonvizsgálat témában

Kedves Gabriella!

Igazán nem kérdezett semmit sem, nem tudom, mire kíváncsi?

Fogamzásgátlót szeretne szedni? Mellnövelésre ez alkalmatlan, én sem javaslom. A PCO-tól nyugodtan szedheti egyébként.

Az UH-on szerintem nem a méhe vékony, hanme méhnyálkahártya a hormonzavar miatt. A sok ciszta a petefészken valóban PCO jellegű, de a helyzet azért sem egyszerű, mert a microadenomája már egyébként is összezavarta a ciklusát. Azt javaslom, keressen fel egy nőgyógyász-endokrinológia szakrendelést, ahol alaposan átnézik az összes leletét, és szükség esetén további vizsgálatokat is csinálnak (azt nem írja, hogy a alaphormonvizsgálat történt-e) .

A microadenoma, és annak tünetei miatt viszont endokrinológushoz (belgyógyász) kell mennie, és a kezelést ott kell megbeszélni.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 15:57; Megválaszolva: 2009. június 27., 15:57
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek