Pajzsmirigy

Tisztelt Cím! Pajzsmirigy alulműödésem van. Tavaly decemberben találtak egy 10 mm-es göböt a pajzsmirigyemben, most újra voltam ultrahangon, és 12 mm-es lett, tehát 2 mm-t nőtt. Szeretném tudni, hogy ez igazából mit jelenthet pontosan, mikor kell vele valamit kezdeni, vagy egyáltalán foglalkozzam-e vele vagy sem. Az orvosok küldözgetnek ide-oda (labor, ultrahang) , de ezenkívül annyi történik mindig, hogy felírják az Euthyrox tablettát, hogy szedjem. Próbálkozzam valami szakorvosnál, vagy ne törődjek vele?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves kérdező!

 

A pajzsmirigyben nagyon gyakran vannak kisebb nagyobb göbök, cysták. Amennyiben ezek mérete nem éri el az 1 cm-t nincs vele teendő, de ha igen vagy meghaladja, további vizsgálatok indokoltak. Ilyenkor meg kell nézni, hogy a göb ártalmatlan-e. Keressen fel endokrinológiai szakrendelést!

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 19., 17:29; Megválaszolva: 2009. június 19., 17:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet műtét után
Pajzsmirigy
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...
Pajzsmirigy göb
TSH érték terhesség alatt