Veszélyben van-e a baba?

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Az első terhességem alatt derült fény a magas TSH értékemre, a szabad T3 és T4 rendben volt. Egészséges kislányom született. Ennek már 2 éve, azóta rendszeresen látogatom az endokrinológusomat, és a TSH-t sikerült a megfelelőt szintre hozni. Az újabb terhesség tervezése előtt emelt az orvosom az addigi adagomon (addig 75 mg Euthyroxot szedtem, ezt emelte 100-ra) , ez volt 2009. márciusában. Úgy beszéltük meg, hogy ha sikerült a terhesség, a 8. hét körül menjek vérvételre. Áprilisban teherbe estem, és a terhesség 8. hetében az alábbi eredményem lett: TSH: 10.0771 mIU/l (norm.tart.: 0.3500-4.9400) . A szabad T3 és szabad T4 érték rendben. Aggódom, hogy nem lesz-e túl késő, ha csak most emeli az orvosom a gyógyszer adagom, hiszen az gondolom csak pár hét múlva fejti ki hatását. Akár még a vetélésnek is van esélye? És a baba idegrendszere károsodhatott ennyi idő alatt és az elkövetkezendő pár hét alatt, amíg lejjebb megy a TSH?

Válaszát előre is nagyon köszönöm:

N.Ágnes

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves kismama!

 

Mivel az fT3 és fT4 szintje rendben volt, nem okozott bajt a babánál. A gyógyszer emelésére viszont szükség van.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 10., 22:41; Megválaszolva: 2009. június 10., 22:41
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?