Gombóc a torokban

Tisztelt Cím!

 

27 éves nő vagyok. Kb. 2 hónapja voltam nyaki ultrahangon a megduzzadt nyirokcsomóim miatt, de csak kisebb cisztákat találtak. (illetve a diganózison szerepelt: kezdődő strumagöb is)

Olyan problémám van, hogy már 2 hete gombócot érzek a torkomban (közvetlenül a kulcscsont felett) és egy kicsit zavaró. Kérdésem az lenne, hogy ez átmeneti állapot lehet és az ultrahang megnyugtató, vagy lehet-e más probléma. Sajnos azt nem tudom megállapítani, hogy folyamatosan növekszik-e a gombóc vagy sem.

Várom válaszuk!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gombócérzés témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne endokrinológiai szakrendelést felkeresnie (a korábbi nyaki ultrahangon talált lelete miatt is) , de fül-orr-gégészeti eredetű ok, és refluxbetegség is okozahatja a gombócérzést. Amennyiben ezeken a szakrendeléseken nem találnak eltérést, akkor jöhet szóba pszichés eredet, ami sokszor áll ilyen panaszok okaként.

Itt olvashat bővebben a témáról:

https: //www.webbeteg.hu/cikkek/endokrin/3823/gombocerzes-a-torokbanÜdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 11., 13:58; Megválaszolva: 2009. június 11., 13:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték