• Struma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt weborvos! Avélemányét szeretném kérni egy ultrahang eredménnyel kapcsolatban! Belgyogyász küldött nyki ultrahangra mert keményebbnek találta az eggyik pajzsmirigyem. Az eredmény. A pajzsmirigy jobb lebenye 51x18, 4x21, 4mm-es, szerkezete finoman egészében inhomogén.Caudalis harmadában dorsalisan 15, 4mm-es nodularis képlet láthato, melyben néhány 1, 3mm-es és kissebb meszesedés van. Bal lebeny:55x18x18.6mm-es, szerkezete szintén finoman inhomogén jellegü. Also polusában dorsalisan 9, 7x6, 3mm-es nodularis képlet van, mely echiogenitása a többi résszel közel azonos. Aindkét lebeny és a bennük leirt nodularis képletek érrajzolata megtartott. Az isthmus 4, 3.. széles, homogén. A pajzsmirigy környezetében megnagyobbodott nyirokcsomo nem láthato. Vélemény. Mérs. struma diffusa et nododsa l.u. Válaszát elöre is köszönöm.üdvözlettel L.Lné

        WEBBeteg szakértő válasza a struma témában

        Kedves kérdező!
         
        A pajzsmirigye kissé nagyobb, és göbös szarkezetű. A göbök milyenségének tisztázására endokrinológus szakrendelés felkeresése indokolt, ahol vérvételek és egyéb vizsgálatok fognak történni vélhetően. A kezelés szükségessége ezek eredményétől fog függeni.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 23:24:47; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: