• Mit jelentenek a laboreredményeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm az előző kérdésemre adott válaszát (TSH mérési hiba vagy...). Sajnos, azok az eredeti, kiindulási értékek voltak. Azóta orvost váltottam, és Ő a Letrox adagot felére csökkentette, és új vérvizsgálatot végeztetett el, de konzultációs időpontot csak júliusra kaptam. Cukorterhelés eredménye: glükóz 5, 8mmol/l (ref: 3, 4-6, 1), glükóz 120perc 6, 2mmol/l (ref:<7, 1), Inzulin 120perc 79 U/ml (ref:8-24 éhgyomri). Progeszteron szintet is méretett a ciklus 21.napján: 11, 4nmol/l (ffi:0, 7-4, 3; nő:ciklusfüggő). Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorterhelés témában

        Kedves kérdező!
         
        Vércukor értékei a terhelés kapcsán rendben vannak. Inzulinszint a 120. percben minimálisan magasabb az ilyenkor kívánatosnál, de nem annyira, hogy beavatkozást igényelne. Figyelnie kell az étkezésére, sok zöldséget, gyümölcsöt enni, kevés kenyér és tésztafélét és szintén kevesebb finomított cukrot. Ezzel nincs más teendő.
        Vettek-e azóta pajzsmirigy hormon szinteket, mert ennek ellenőrzése lenne szükséges. Hisz lehet, hogy nincs is szükség hormonpótlásra.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 23:10:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: