Mit jelentenek a laboreredményeim?

Tisztelt Doktornő! Köszönöm az előző kérdésemre adott válaszát (TSH mérési hiba vagy...) . Sajnos, azok az eredeti, kiindulási értékek voltak. Azóta orvost váltottam, és Ő a Letrox adagot felére csökkentette, és új vérvizsgálatot végeztetett el, de konzultációs időpontot csak júliusra kaptam. Cukorterhelés eredménye: glükóz 5, 8mmol/l (ref: 3, 4-6, 1) , glükóz 120perc 6, 2mmol/l (ref: <7, 1) , Inzulin 120perc 79 U/ml (ref: 8-24 éhgyomri) . Progeszteron szintet is méretett a ciklus 21.napján: 11, 4nmol/l (ffi: 0, 7-4, 3; nő: ciklusfüggő) . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza cukorterhelés témában

Kedves kérdező!

Vércukor értékei a terhelés kapcsán rendben vannak. Inzulinszint a 120. percben minimálisan magasabb az ilyenkor kívánatosnál, de nem annyira, hogy beavatkozást igényelne. Figyelnie kell az étkezésére, sok zöldséget, gyümölcsöt enni, kevés kenyér és tésztafélét és szintén kevesebb finomított cukrot. Ezzel nincs más teendő.

Vettek-e azóta pajzsmirigy hormon szinteket, mert ennek ellenőrzése lenne szükséges. Hisz lehet, hogy nincs is szükség hormonpótlásra.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. június 06., 23:10; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Vérkép eredmény
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Frissen lettem 23 éves, sajnos nem sportolok, (mindössze napi körülbelül fél óra séta.) testmagasságom 177 cm...
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...