• Jódérzékenység és a Pajzsmirigy túlműködése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv,

        A Pajzsmirigy és a Jód-dal kapcsolatba lenne kérdésem.

        Állítólag Jód érzékeny vagyok, legalábbis a szüleim úgy emlékeznek, mivel viszont szerencsére kevésszer voltam korházban és kezelésen, így nem kellet ezt sokszor felírni a kórlapomra.

        Azonban mostanában fogok Pajzsmirigy vizsgálatra menni, hogy megállapítsák a túlműködését esetleg, ami a kiváltója lehet az én mértéktelen izzadásomnak. (Nem csak a hónaaljakban, és valószínűleg nem pszihés okai vannak, ezért bízok, hogy gyógyszeres kezeléssel ha befolyásolom a Pajzsmirigy működését, megszünik atúlzott izzadás az egész testfelületemen.)

         

        Viszont ha jól tudom a teljeskörű vizsgálatnál szükség van Jód befecskendezésére a vérerekbe, hogy kimutassa az elváltozásokat.

        Mivel tényleg Jódérzékeny vagyok, és ez megtörténik, valami rövid ideig tartó rosszullét? Mert azt még kibírnám a vizsgálat miatt.

        Használtam mert sebfertőtlenítésre Betadin-t is ami Jód tartalmú, mégse éreztem semmi reakciót/allergiát.

         

        Hogyan lehetne kideríteni, hogy tényleg Jódérzékeny vagyok-e?

         

        A válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás témában

        Kedves kérdező!
         
        A pajzsmirigyműködés vizsgálata során elsőként csak vérvétel történik, nem adnak jódtartalmú anyagot a szervezetbe. Erre csak speciális betegségek esetén kerülhet sor. Amennyiben a Betadin nem okozott panaszt, nem hiszem, hogy ön jódérzékeny lenne, ekkor ugyanis panaszt okozott volna. Az esetleges jódérzékenységről tájékoztassa orvosát. Az esetleges ellenjavallat a vizsgálat tipusától függ.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:25:39; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: