• Pajzsmirigybetegség??

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr.nő/úr!

        Érdeklődni szeretnék mire utalhatnak a tüneteim.30 éves nő vagyok, jó az étvágyam de hiába eszem nem hízok semmit, 156cm magas és 42kg vagyok, torkomban sokszor érzek szárazságot gombócérzetet ami nagyon zavaró, köszörülni kell a torkom, mert olyan érzésem van mint mikor a nyálka megáll a torokban/nyelőcsőben és zavar, ha nagyon zavaró és leülök enni utána olyan mintha elmúlna egy darabig.Ezek a tünetek, mostmár naponta többszőr jeletkeznek és nagyon zavaró, olyan mintha valami gátolná a nyelést és légvételt, de mint írtam ha eszem vagy befújok salvus permettel kicsit jobb.Van amikor a fejem ha oldalra fordítom olyan érzés van a gégémben mintha valami keményebb dolog ott lenne és az szúr, zavar.Voltam vele gégészeten ahol tükrözés után azt mondták refluxom van.Jelenleg pajzmirigy vérvételre kaptam beutalót és június 22-ére kaptam időpontot pajzsmirigy ultrahangra.

        Kérdésem az lenne, hogy a felsorolt tünetek után az ön véleménye szerint ez a reflux vagy pajzsmirigybetegség tünete, esetleg valami más? Még olyan kérdésem lenne, hogy számíthatok arra is, hogy esetleg nem fogok tudni rendesen enni vagy esetleg egyszer csak nem fogok levegőt kapni?

        Mielőbbi válaszát várom és hálásan köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a soványság témában

        Kedves kérdező!
         
        Mindkét betegséget ki kell zárni, mert valóban lehetnek mindkét betegségnél hasonló panaszok. Jó hír viszont, hogy gyógyítható betegségekről van szó, ne féljen nem fog megfulladni.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:32:15; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!