Prolaktin

Tisztelt doktor nő!

Megkaptam a hormon vizsgálat eredményeit. Minden rendben van. A prolaktinom 121 mIU/L. DE a mellemből akkor is jön nyomásra tejszerű váladék. A vért a ciklus 9. napján vették le. Miért nem mutatott semmit sem az eredmény? Mi lehet az oka? Írt föl az orvos bromocriptint most azt keztem el szedni. 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a tejcsorgás témában

Kedves Hölgyem!

A prolaktin hormon szintje még egy napon belül is viszonylag sokat ingadozhat, így egy hormonszint eredmény még jelenti azt, hogy teljesen rendben van, mindenesetre az biztos, hogy nagy eltérés azért nincs. A tejelválasztás miatt viszont a Bromocriptin szedése még normál prolaktin szint mellett is indokolt lehet. Legyen türelmes. Nem tudom, vajon nőgyógyász, vagy endokrinológus orvos kezeli, de endokrinológiai gondozást mindenképpen indokoltnak tartok.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 03., 10:57; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:52
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése