• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő,

        mai napon szűrővizsgálaton voltam, ahol a nyaki ultrahangon azt mondta a vizsgálatot végző orvos, hogy bár nagyon kis különbséggel, de a jobb oldalon a pajzsmirigyem nagyobb, tele van folyadékkal és vannak benne valamik, amik nem göbök. Pajzsmirigy alulműködésre gondol, de a vérben speciális vizsgálattal a mért szinteket (tsh? ) nem találták a normálistól eltérőnek. Valójában ez mit jelent a számomra? Foglalkozzam ezzel az elváltozással, vagy ez már akkor diagnosztizál pajzsmirigy alulműködés? Miért normális a vérben a hormonok szintje? Beteg vagyok?

        Köszönöm a válaszát:

        Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirirgy témában

        Kedves kérdező!

        Egyik páros szervünk sem pontosan egyforma, igy a pajzsmirigyünk sem. Valószínűleg kis cystákat láthatott az uh-on, amik nagyon gyakoriak. A pajzsmirigyben 1 cm alatti göbök, vagy cysták nem jelentenek problémát. Amennyiben a TSH-ja normális, a pajzsmirigy működése is rendben van, tehát nem beteg.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 17:03:16; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: