Pajzsmirigy túlműködés-hízással?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én 33éves vagyok kiskorom óta benne vagyok a pm túlműködés témakörében sajnos, de most nem értek valamit.Barátnőmnek pm túlműkösést állapítotak meg és kapott is rá metothyrin-t jó nagy adagban kezdetnek. Amit nem értek hogy hogy lehet ő kövér? Nem fog a gyógyszertől még jobban meghízni? Bp.-en volt pm. szakrendelésen.Van ilyen is a túlműködésnél hogy valaki hízik? Előre is köszönöm válaszát:Judit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

Kedves kérdező!
 
A pajzsmirigy túlműködés fogyással jár, miután a szervezet anyagcseréje felgyorsul. A gyógyszere valóban a Metothyrin. Nem tudom milyen volt korábban a barátnője testsúlya, lehet, hogy már régebben is túlsúlyos volt, és a fogyás nem volt nagyfokú. A pajzsmirigy működés normalizálásával a testúly növekedni szokott, a korábbi szintre.
Miután nem írta meg a laboreredményeket azokat nem tudom értékelni.
 

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 24., 23:03; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás