• 14 éves lány mindenhol szőrösödik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        14 éves lány vagyok.szörösödöm mindenhol és a mellem se nő.Járok endokrinologushoz.Ott végeztek vizsgálatokat aminek az eredménye " elvégzett Synacthen teszt eredménye mellékvesekéreg enzimdefektus fennállását nem valoszínűsiti.DHEA-S és tesztoszteron a norm. tartományban, androsztendion emelkedett. Ez alapján az orvos Diane 35 gyógyszert fog felirni. Az lenne a kérdésem, hogy ettől megfog nőni a mellem és a szörösödés is megszünik, és a meglévő szörök kihullanak?

        köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves kérdező!
         
        A mell nagysága, alakja egyénileg, genetikailag meghatározott. Gondolom nem hiányzik teljesen a melle, hanem csak kisebb annál amit szeretne.
        A kóros szőrnövekedés visszapótlódását akadályozza meg a Diane-35, tehát a hatás kialakulására hónapokat is kell várni.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 23:06:38; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: