• 14 éves gyermek arcszőrösödése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

        Gyermekem 14 éves.jelentős mértékü hirsutismusa van. Az arcán elég sok ször található./ mint a férfiaknak/. az endikrinologus Diane35 tablettát fog neki felirni.

        Érdeklődni szeretnék hogy elmulaszja e a szörösödést a gyógyszer,  / kihullik e a ször/ vagy élete végéig kozmetikushoz kell járnia.

        WEBBeteg szakértő válasza a hirsutizmus témában

        Kedves kérdező!


        Remélem mindenre kiterjedő vizsgálat történt gyermekénél, és a mellékvese eredetű fokozott szőrnövekedéssel járó betegséget is kizárták. Amennyiben igen, és a választandó szer a diagnózis alapján a Diane 35, ez várhatóan csökkenteni fogja a szervezet magas férfi nemi hormon szintjét ezáltal a kóros szőr utánnövését. Mivel először a szőrszál életciklusa végére ér, és ezután hullik ki, majd nem termelődik újra, a folyamat hónapokat vesz igénybe. Addig kozmetikai módszerek javasoltak. Akár fél év türelemre is szükség lehet.


         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 09:03:14; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: