• Parotis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a parotis és a pajzsmirigy között? Lehet a parotis megnagyobbodás változó korral, 57 éves nő vagyok és már a változó koron tul vagyok. Hőtérkép alapján kb 1 éve azt állapitották meg, hogy a pajzsmirigy meg van nagyobbodva, UH-n viszont az, hogy a parotis van megnagyobbva. A TSH-m jó semmilyen problémám nincs.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigybetegség témában

        Kedves kérdező!
         
        Parotis= a fül előtt elhelyezkedő nagy nyálmirigy.
        Pajzsmirigy= a nyak elülső, alsó részén levő, hormontermelő mirigy.
         
        A TSH a pajzsmirigy szabályzó hormonja, ha az értéke jó, akkor a pajzsmirigy normálisan működik a levétel időpontjában.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 22:57:50; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: